Afbeelding
Beeld van eden broedgelegenheid in de Zaanse polder. (Foto: aangeleverd)

Foto-expositie Vogelwacht Zaanstreek

WORMER - De foto-expositie van de Vogelbeschermingswacht Zaanstreek is in de maanden februari en maart te zien in Zorgcirkel Torenerf, Prins van Oranjestraat 1 te Wormer. Hiervoor was de expositie te zien in Evean Guisveld.

In de gangen op de begane grond is fotowerk te zien van eigen leden met als thema 'de Vogelwacht in actie'. In de maand maart komt daar nog een tweede thema bij, namelijk 'rietvogels'. De expositie in Torenerf is dagelijks vrij te bezoeken tijdens de kantooruren van 9.00 tot 17.00 uur.

Broedgelegenheden

De Vogelbeschermingswacht is actief op het gebied van het aanleggen van broedgelegenheid voor onder andere ijsvogels, oeverzwaluwen, huiszwaluwen en roofvogels en uilen. Zo worden er op geschikte plekken ijsvogel- en oeverzwaluwwanden aangelegd, nestkommen voor huiszwaluwen onder dakgoten geplaatst en nestkasten opgehangen en gecontroleerd voor kerkuilen, steenuilen en torenvalken. Uiteraard worden op de expositie de betreffende vogelsoorten ook getoond middels fraaie foto's voorzien van een korte tekst met uitleg. Voor al deze kwetsbare soorten zet de Vogelbeschermingswacht zich in de Zaanstreek in.

Rietvogels

De Zaanstreek staat niet alleen bekend om haar weidevogels, maar er huizen ook veel en mooie soorten rietvogels. Dat komt omdat er in onze streek in de natuurgebieden ook veel rietpercelen en rietkragen langs de vele sloten zijn. De ideale broedplek voor rietzangers, kleine karekieten, rietgorzen, blauwborsten en de geheimzinnige roerdomp. Een impressie van deze soorten is in Torenerf te zien vanaf begin maart.

De expositie duurt tot 31 maart.

Meegeleverde foto's:

Een aangelegd ijsvogelwandje in het Twiske (foto Guda Floris)

IJsvogel (foto Rob v.d. Woude)