Marie werd in de bloemen gezet. Ze wordt geflankeerd door voorzitter Gerrit van Schie   en penningmeester Miep Evers.
Marie werd in de bloemen gezet. Ze wordt geflankeerd door voorzitter Gerrit van Schie en penningmeester Miep Evers. (Foto: Johan W. Koopmans)

De Breek klaverjast vijftig jaar

LANDSMEER - Klaverjasvereniging De Breek bestaat vijftig jaar en daarmee viert lid Marie Bakker-Westerveld tegelijkertijd haar vijftigjarig jubileum. Zij is er vanaf de oprichting bij. Reden genoeg om haar afgelopen donderdag tijdens de jubileumviering in Het Geertruidahuis in het zonnetje te zetten.

DOOR MARCEL VAN STIGT

"We hebben een gezellige avond beleefd,", aldus voorzitter Gerrit van Schie. "Marie was verrast en blij met het cadeau, een prachtige bos bloemen inclusief Vaas. Om zes uur zijn we het Chinese buffet aan gaan vallen en om acht uur kwam de fotograaf, die een aantal foto's heeft gemaakt. Daarna is het dertig man tellende Kapiteinskoor gaan zingen en spelen. Er waren een accordeonist en een drummer ter ondersteuning bij. Zij hebben een heerlijk repertoire afgewerkt met meezingers en alom bekende liederen. Kortom: een geslaagd jubileumfeest."

Het is op 5 februari 1970 begonnen bij jachthaven Robinson. Voor degenen die hun bootje aanmeerden was niet zoveel vertier, maar daar werd wat op gevonden. Er werd spontaan een klaverjasclub opgericht. Erg veel animo was er nog niet, er werd op slechts een paar tafels gekaart, maar dat zou veranderen. Het ledenaantal groeide en na ruim twaalf jaar tijd waren wekelijks 64 mensen aan het klaverjassen. Daarin was niet helemaal voorzien en de club is een paar keer van locatie gewijzigd. Na Robinson volgde de Duiventil en daarna Pijlsnel. De meest recente verhuizing vond plaats op 1 januari van dit jaar. De club vestigde zich in Het Geertruidahuis en daar komen de inmiddels 29 leden elke donderdagavond bij elkaar om te kaarten.

Lees verder op pagina 2