Kick off Sportakkoord Landsmeer op 2 maart

LANDSMEER - Samen plezier beleven aan sporten en bewegen. Dat is de kern van het Nationaal Sportakkoord dat in 2018 is gesloten. De gemeente Landsmeer, Team Sportservice, de GGD en sportformateur Bas de Wit hebben de handen ineengeslagen voor een lokale vertaling. Want plezier in sport en bewegen, dat gunnen ze alle inwoners van Landsmeer.

Meedenken en meewerken? Of benieuwd wat het Sportakkoord Landsmeer voor uw organisatie of vereniging betekent? Kom naar de Kick Off op maandagavond 2 maart a.s. van 19.30 tot 21.30 uur. De locatie wordt later bekendgemaakt.

Het Nationaal Sportakkoord heeft tot doel om sport en bewegen zo leuk en toegankelijk mogelijk te maken voor alle Nederlanders. Daarvoor zijn goede sportvoorzieningen nodig, topsport die inspireert, maar ook een buitenruimte die uitdaagt om te bewegen. Van sportclub tot trapveldje dus.
Minister van Sport Bruno Bruins deed bij de ondertekening van het Sportakkoord direct een beroep op alle lokale partijen: “Het moet van het papier af, het moet de regio in!” En om dat te bereiken stelt de minister een sportformateur (procesbegeleiding om het lokale sportakkoord te realiseren) en een uitvoerings- en ondersteuningsbudgetten beschikbaar.

Met sport-, zorg- en welzijnsaanbieders, onderwijs, bedrijfsleven en overheid werken de betrokkenen samen aan een actiever en sportiever Landsmeer én brengen ze inwoners samen.

Aanmelden kan bij sportakkoord.landsmeer@sportsupport.nl.