De eerste flessen zijn binnen. Sebastiaan (links) en Tijmen hopen op een flinke oogst.
De eerste flessen zijn binnen. Sebastiaan (links) en Tijmen hopen op een flinke oogst. (Foto: Johan W. Koopmans)

Steun de actie Go Go Koala's

OOSTZAAN - Tijmen en Sebastiaan van de Noorderschool zijn zeer begaan met het lot van de koala's in het door bosbranden geteisterde Australië. Ze hebben de actie Go Go Koala's opgezet en zamelen geld en plastic statiegeldflessen in om de beertjes te helpen.

DOOR MARCEL VAN STIGT

Acht jaar zijn ze amper, maar wat een compassie. "Ik wilde iets doen voor de koala's," zegt Sebastiaan. "Kangoeroes kunnen wegspringen bij een bosbrand, maar koala's niet. Die zijn niet zo snel. Ik wilde geld voor ze inzamelen."

Tijmen deed meteen mee. Dat was voor hem vanzelfsprekend, want hij is de beste vriend van Sebastiaan. Dezelfde dag liep het tweetal langs de deuren om geld op te halen. Dat leverde meteen € 21,00 op.

Daar bleef het niet bij. De twee hielden een spreekbeurt en lanceerden het idee om in de school een grote bak neer te zetten, waarin ouders lege plastic flessen kunnen deponeren. Dat moet een mooi bedrag aan statiegeld opleveren.

Ook bij hun club OFC hebben ze afgelopen weekend geld verdiend. Hun team bond de strijd aan met IVV en elk doelpunt van OFC zou met € 8,50 worden beloond. In deze derby doen de OFC'ers sowieso meer dan gemiddeld hun best om te scoren, maar de ontredderde koala's zorgden voor extra motivatie. Het werd 4-4 en er kon na afloop € 55,00 worden bijgeschreven.

De hele klas doet mee en de twee willen nu ook ouders en andere Oostzaners mobiliseren. Deelnemen is heel eenvoudig. Verzamel lege, plastic statiegeldflessen en breng ze naar de school, gevestigd aan De Haal 44. Dat is mogelijk tot en met vrijdag 14 februari om 14.45 uur.