Sportklasleerlingen van de PCC Bergen.
Sportklasleerlingen van de PCC Bergen. (Foto: Aangeleverd)

Heimwee naar Oostenrijkse sneeuw

BERGEN - Net terug zijn ze, de 51 sportklasleerlingen van PCC Bergen die op Snowcamp waren in het Oostenrijkse Maria Alm. Ze hadden een topweek daar in de zonovergoten Alpen, waar ze keihard hebben kunnen werken aan hun snowboard- en ski-vaardigheden.

Snowcamp van PCC Bergen immens succes

De ogen van Jayden (13, 1havo/mavo) glanzen als hij terugblikt: "Ik had nog nooit in de sneeuw geskied. Het mooist vond ik het om vanaf de hoge top naar beneden te gaan, zo'n afdeling duurde dan ruim een half uur. Het is daar zo mooi met al die bergen om je heen en die blauwe lucht." Jet (12, 1havo/mavo) had met skiën wel al enige ervaring: "Ik heb deze week goed gewerkt aan mijn bochtentechniek. Verder heb ik vooral veel meters en lange tochten gemaakt, ook door andere gebieden. Ik ben blij dat ik technisch zoveel heb bijgeleerd deze week."

Gefacetimed

Voor de meeste brugklassers is het Snowcamp van PCC Bergen de eerste keer dat ze een week zonder hun ouders van huis zijn. Jayden: "Ik heb mijn ouders en mijn zusje wel gemist, maar eigenlijk hadden we het zo druk dat ik niet veel tijd had om daarover na te denken. Ik heb wel een paar keer met ze gefacetimed, hoor! We zaten in een leuke jeugdherberg en hadden een gezellig groepje in onze slaapkamer en het eten was een beetje zoutig, maar wel lekker." Jet heeft erg genoten: "We hadden een heel leuke groep. Het was fijn om vrij te skiën met Jayden, want met hem ben ik al jaren goed bevriend."

Communicatie

Directeur Kees Koning kijkt ook terug op een geslaagde skiweek: "Zo'n negentig procent van onze brugklasleerlingen kiest voor de Sportklas en dat heeft zeker te maken met ons immens populaire Snowcamp. De ouders en de ouderraad hebben onze twaalf docenten en begeleiders hartelijk bedankt voor hun goede zorgen. Ze zijn zeer te spreken over de gedegen voorbereiding, maar vooral ook over de communicatie tijdens de skiweek. Als er iets is, wordt altijd meteen vanuit Oostenrijk gebeld. Zelf heb ik ook bijna dagelijks contact gehad met de groep. Als directeur ben ik vooral ook altijd blij wanneer iedereen weer veilig en gezond thuis is."

'Als er iets is, wordt altijd meteen vanuit Oostenrijk gebeld'

De sportklasleerlingen hebben niet zoveel boodschap aan de zorgen van de directeur. Zij lopen de eerste gewone lesdag na het Snowcamp op school rond met een Oostenrijkse 'waas' voor hun ogen, alsof ze er nog niet helemaal 'bij' zijn. Jayden: "Ik mis de bergen wel een beetje, nu we weer thuis zijn."