Podcasts LOL over Het Twiske

LANDSMEER - De Lokale Omroep Landsmeer LOL biedt al geruime tijd de mogelijkheid om te luisteren naar een wekelijkse podcast. Vorig jaar startte een serie over de bestuurlijke toekomst en de afgelopen maanden waren dorpsgenoten te horen over hun bevindingen tijdens de corona-crisis in de podcast ‘Week aan de Breek’. Vorige week startte een nieuwe serie over Het Twiske.

In deze serie komen politici, critici, beheerders en gebruikers van Het Twiske aan het woord. Hoe moet ’t verder met het recreatiegebied? Hoeveel festivals en commerciële activiteiten kan de natuur daar aan? En is er ruimte voor nog meer terrassen, sportvelden en speelplaatsen? Want verstoren we de vogels niet met al deze activiteiten? Of laat ’t de grutto’s koud?

Misschien zijn er wel te veel ganzen. En over de term ‘recreatie’ zijn de meningen ook verdeeld. Voor de één is Het Twiske een plek om te recreëren, te sporten en feest te vieren, maar een ander wandelt liever en ziet graag rust en stilte. Kortom, Het Twiske, een vat vol controverse.

De podcast staat op de website van de LOL en op platforms als Spotify, iTunes en Apple. Nieuwsgierig geworden? Kijk op www.lokaleomroeplandsmeer.nl.