Eerste repetitie met Jean-Pierre Gabriël als nieuwe dirigent.
Eerste repetitie met Jean-Pierre Gabriël als nieuwe dirigent. ((Foto: aangeleverd))

Jean-Pierre Gabriël dirigent Concordia

OOSTZAAN - Sinds 29 september heeft het A-orkest van Muziek vereniging Concordia Oostzaan een nieuwe dirigent: Jean-Pierre Gabriël.

In december vorig jaar is het contract met de voormalige dirigent geëindigd, waarna de zoektocht naar een opvolger van start ging. Door corona zijn de proefdirecties later gestart dan van tevoren gepland. Na zes proefdirecties van drie kandidaten is Jean-Pierre Gabriël met grote meerderheid van stemmen en groot enthousiasme gekozen als nieuwe dirigent.

Jean-Pierre Gabriël (Master of Arts): “De afgelopen twee proefdirecties waren leuk om elkaar een beetje te leren kennen. Ik heb er veel zin in om samen muziek te maken met daarbij ook af en toe tijd voor een geintje. Laten we van elke dinsdagavond een muzikaal feest maken.”

Nieuwe weg

Met Jean-Pierre als dirigent wil het orkest een nieuwe weg inslaan waarbij er gezamenlijk mooie prestaties worden behaald, door het samen te doen, naar elkaar te luisteren, elkaar muzikaal de ruimte te geven en elkaar te stimuleren. Het orkest wil de aankomende periode ook groeien in aantal leden, en heeft er vertrouwen in dat Jean-Pierre daar een positieve bijdrage kan leveren.

Piano en trompet

De nieuwe dirigent speelt zelf piano en trompet en heeft naast het A-orkest van Concordia drie andere orkesten: Studentenorkest de Ontzetting uit Wageningen, het Ridderkerks Symfonieorkest en het Kennemer Consort uit Heemstede.

De nieuwe dirigent aan het werk zien tijdens een repetitie? Of meespelen? Stuur dan een mail naar info@concordia-oostzaan.nl. In verband met de coronaregels mogen er maar dertig mensen tegelijk in het gebouw.

Jean-Pierre Gabriël tekent het contract .