De Jantjes opnieuw verplaatst

REGIO - Het spelen van muziektheater met een grote cast is met anderhalve meter afstand niet mogelijk. Daarom heeft Stichting Nederlied De Jantjes opnieuw verplaatst. De complete musical, met 26 spelers en 12 medewerkers, wordt in Theater Het Zonnehuis in Tuindorp Oostzaan gespeeld van zaterdag 20 tot en met zondag 28 maart 2021. De al verkochte kaarten blijven geldig. Wie een kaart heeft is per e-mail of via de cast geïnformeerd.

Kaarten ontvangen en nog niets gehoord? Stuur in dat geval een e-mail met naam, aantal kaarten en de datum wan de voorstelling naar jantjeskaartverkoop@gmail.com..

Café van Tante Piet

Centraal in het verhaal staat het café van Tante Piet in de Amsterdamse Jordaan. Daar is het een komen en gaan. Blonde Greet, Toffe Jans, Mooie Leendert, zijn vrouw Doortje en de straatmuzikanten Na Druppel en De Mop komen dagelijks hun borreltje drinken en proberen ieder op eigen wijze iets van het leven te maken.

Zo ook De Jantjes, Dries, Manus en Toon. Net afgezwaaid uit het leger lukt het hen niet om hun leven op de rit te krijgen. Door intriges, verloren liefdes, geldproblemen en misverstanden besluiten zij Amsterdam de rug toe te keren en te vertrekken naar Nederlands Indië. Een dramatisch afscheid aan de kade volgt.

Als ze na jaren terugkeren is het feest in de Jordaan, maar er blijkt veel veranderd. Te veel.