Telecom

Als betrokken Landsmeerder en met enige kennis van zaken moet mij iets van het hart.

We hebben een actieve KPN in ons dorp aan het werk voor dorpsglasvezel, en daarbij worden 4300 huizen aangesloten minus de 165 huizen in het buitengebied.

Gesteund door de mediawetten kan KPN ervoor kiezen alleen de krenten uit de pap aan te sluiten, en dat beetje extra kosten voor het buitengebied lekker in de knip houden.

We hebben als Breedband Landsmeer meerdere contacten gehad met KPN, maar de ooit gratis verkregen koperkabel (50 jaar) van voormalig PTT is echt aan vervanging toe, De kabel geeft veel storingen, uitval en thuiswerken is dan niet echt een zekere optie.

Locale bedrijven ondervinden veel hinder van de falende KPN, die wel de onderhoudsplicht aanvaardde bij de gratis overname van PTT, maar er inmiddels met de pet naar gooit.

De KPN vindt dat ze binnen drie jaren hun investering moeten terugverdienen. Wel, dat kan door ons buitengebied bij het dorp te voegen. U weet wel: de krenten uit de pap. (Eigenlijk zou het gemeentebestuur met hoge leges de KPN moeten aanmoedigen het buitengebied dan ook maar aan te sluiten, met dan weer een leges korting.)

De voormalig Telecomwaakhond de Opta is door de VVD ter ziele gedragen en daar is dus geen heil meer van te verwachten; hoe belangrijk is het World Wide Web.

Daarentegen hebben eerdere toezeggingen van de voormalig wethouder en burgemeester om € 3000,- per huisaansluiting buitengebied toe te kennen via een besluit door de raad nooit geëffectueerd laten worden, terwijl wij toch ook net zoveel OZB afdragen en dezelfde rechten zouden moeten hebben. Wat sluit ons buiten?.

Breedband Landsmeer heeft zich de tenen uit de sloffen gelopen, met Leo Verhoef voorop om oplossingen en veiligheid te gaan TELEborgen voor een toekomst die allang begonnen is.

Onze plichten zijn er genoeg in het buiten, nu de gelijktrekking nog van de rechten.


Peter R. Ruijs/ Landsmeer