Afbeelding
(Foto: Gemeente Oostzaan)

Project Zuideinde afgerond

OOSTZAAN - Op het Zuideinde is afgelopen jaren veel gebeurd, zichtbaar tijdens de uitvoering maar ook minder zichtbaar tijdens de voorbereidingen. In het voortraject heeft de klankbordgroep ‘Lint 30’ zich hard gemaakt om de maximumsnelheid op de lintwegen naar 30 kilometer/uur te brengen. De gemeenteraad heeft hier, na vele onderzoeken, in juli 2017 in toegestemd.

Daarna begon het uitgebreide ontwerpproces met de bewoners en belangstellenden en dit resulteerde in oktober 2018 in een akkoord van de gemeenteraad op het definitieve ontwerp. Dit ontwerp is omgebouwd naar technische tekeningen. Samen met Liander en PWN heeft de gemeente aannemers kunnen contracteren. De drie aannemers zijn in januari 2019 begonnen met het uiteindelijke werk en dat is ondertussen geheel afgerond. Het volgende project dat op de planning staat is de herinrichting van de Kerkstraat.

Vagen? Neem dan contact op met Wim Wilms. Dit kan via 075-6512100 of via zuideinde@oostzaan.nl. Informatie over het project is te vinden op www.oostzaan.