Boek Simone Kortsmit Leestip Jonge Jury

LANDSMEER - De jeugdthriller Schoolfeest van Simone Kortsmit is Leestip van de Jonge Jury. Het boek maakt kans op de titel beste jeugdboek van 2020.

De Jonge Jury daagt middelbare scholieren uit om jeugdboeken te lezen en hun stem uit te brengen op hun favoriete boek. Tijdens de Dag van de Jonge Jury wint de auteur van het boek met de meeste stemmen de Prijs van de Jonge Jury.

De jeugdthriller Schoolfeest gaat over de 16-jarige Yrsa die dood wordt gevonden op het schoolplein. Haar beste vriendin Chelsea begrijpt niets van Yrsa's keuze. Was het misschien toch moord? "Schoolfeest is een lekker spannend boek," vertelt Simone Kortsmit. "Vol intriges en geheimen. Het speelt zich afwisselend af in Amsterdam en in een vakantiehuisje aan zee. Met op het eind natuurlijk een spannende ontknoping."

De Landsmeerse heeft veertien titels op haar naam staan. Schreef ze in het verleden voor volwassenen, de laatste jaren is haar doelgroep vooral jeugd. Dat de schrijfster nu genomineerd is voor de Jonge Jury vindt ze een ontzettende eer. "Ik krijg zulke fijne reacties op het boek. Van jongeren die van het begin tot het einde geboeid zijn door het verhaal. Die veel plezier hadden in het lezen ervan. Dat is toch fantastisch. Hoe mooi zou het zijn als Schoolfeest nu ook de Prijs van de Jonge Jury wint. Het is een publieksprijs die jongeren zelf kiezen. Dat maakt zo'n prijs extra bijzonder."

Stemmen kan tot 3 mei op www.jongejury.nl/stemmen.