Marco de Vries bij de Volvo Hearse, een unieke auto.
Marco de Vries bij de Volvo Hearse, een unieke auto. Foto: aangeleverd

Maak een proefrit in de 'gezinsrouwwagen'

LANDSMEER - Vorig jaar introduceerde Uitvaartverzorging De Vries de 'gezinsrouwwagen' om families ook de laatste rit naar de begraafplaats of het crematorium samen te laten maken. Veel nabestaanden maakten daar gebruik van. Marco de Vries: "Wij willen mensen stimuleren om te wennen aan het idee van 'samen rijden'. Daarom kan iedereen die dat wil vanaf vandaag een proefrit maken bij onze uitvaartonderneming."

De Volvo Hearse, zoals autokenners de rouwwagen noemen, is een unieke auto met twee zitplaatsen achterin, aan weerszijde van de overledene. Er zit geen glazen wand tussen de bestuurder en de kist en het is mogelijk om de auto zelf te besturen.

"Laatst hebben we een uitvaart mogen verzorgen voor een nabestaande die veertig jaar lang met haar man overal naartoe reed. We hebben haar ervan overtuigd dat het heel fijn is om samen met haar man naar het crematorium te rijden. In eerste instantie kon zij zich er moeilijk iets bij voorstellen. Maar achteraf gaf ze aan dat ze het ontzettend waardevol vond om tot op het laatst samen te kunnen zijn," vertelt Marco de Vries.

Nieuwe gewoontes kosten tijd om gemeengoed te worden. De Vries: "In het begin moest iedereen ook wennen aan een mobiele telefoon, nu kunnen we ons geen leven meer voorstellen zonder. Ik hoop dat het zo ook met de 'gezinsrouwwwagen' zal gaan."

Wie nieuwsgierig is geworden naar de rouwwagen, kan geheel vrijblijvend contact opnemen via 06 - 28 95 52 36 of marco@uvdevries.nl om een afspraak te maken voor een proefrit.