Nigel (links) en Bram werken zelf hard mee om de naam van Bob Autowas hoog te houden.
Nigel (links) en Bram werken zelf hard mee om de naam van Bob Autowas hoog te houden. (Foto: Johan W. Koopmans)

Bob Autowas blijft groeien

REGIO - Leuk, verrassend en vlot. Dat zijn volgens Bram de Graaf, zoon van eigenaar Mark en zelf een van de teamleiders, de sleutelwoorden van Bob Autowas. Met twintig vestigingen is dit het grootste autowasbedrijf van Nederland. Ook in Amsterdam-Noord (Monitorstraat 15-17) en Zaandam (Hof van Zaendam 230D) staat een filiaal. Overal staat klantvriendelijkheid centraal.

Het grootste autowasbedrijf van Nederland

Een kopje koffie met een koekje, een hartje met daarin pepermuntjes op Valentijnsdag, acties met als hoofdprijs een jaar gratis door de wasstraat - klanten van Bob Autowas kunnen zomaar plezierig worden verrast. Klantvriendelijkheid is immers een belangrijk onderdeel in de bedrijfsfilosofie van Bob Autowas.

Toplocaties

Zo was het al toen Mark de Graaf in 2001 de eerste vestiging in Rotterdam opende en deze noemde naar zijn vader Bob, omdat die hem zo prettig had geholpen, en zo is het nog steeds. Mede door de servicegerichte benadering, maar ook door het kiezen van toplocaties nabij een autoweg, kwam de klandizie direct op gang en is een gestage groei ingezet.

Twintig vestigingen

Op dit moment heeft Bob Autowas twintig vestigingen in Nederland (en twee wasstraten in Curaçao en één in Panama). Overal geldt dezelfde policy: de klanten vriendelijk benaderen. (Marketing)medewerker Nigel van der Kleij: "Er hangt hier een goede werksfeer en iedereen zet er een tandje bij. We geven service aan onze klanten en maken ook een praatje met ze. Dat wordt gewaardeerd. Het merendeel van onze klanten geeft aan altijd bij ons terug te komen."

Hartstikke leuk natuurlijk, die klantgerichte benadering. Maar op de eerste plaats kom je er natuurlijk om je auto te laten wassen. Ook hiermee oogst Bob Autowas tevredenheid.

'Het kan altijd beter'

Bram: "Onze machines zijn van het Duitse merk Holz, een van de marktleiders in onze branche. De auto's worden goed en snel schoongemaakt. We blijven vernieuwen. Met de machines, maar bijvoorbeeld ook met onze abonnementen. Want het kan altijd beter. En we willen blijvend het verschil maken."