De Odensetuin op Tuinpark De Bongerd in Noord.
De Odensetuin op Tuinpark De Bongerd in Noord.

Tuin voor actieve mensen met dementie

KADOELEN - De Odensetuin is een nieuwe doe- én ontmoetingsplek in Tuinpark de Bongerd vóór en dóór mensen met dementie en hun partner, familie en vrienden.

Tuinieren, wandelen en fietsen, lunchen, lezen en luieren, het kan allemaal op de Odensetuin. De tuin beslaat 200 vierkante meter en dat vraagt om veel onderhoud. In de kas kan worden gestekt en gekweekt en er is ruimte voor een moestuin.

Het tuinhuis biedt ruimte voor koffie, lunch en diverse binnenactiviteiten. Ervaren, vrijwillige tuinders helpen met het plannen en uitvoeren van het tuinbeheer.

Vanaf 6 april is de tuin elke maandag open van 10.00 tot 15.00 uur. Tuinen 37 en 39, Tuinpark De Bongerd, Kadoelenpad 21, 1035 NW Amsterdam Noord. Kom kennismaken op de NLDoet vrijwilligersdag op 13 maart.

Heeft u te maken met dementie en wilt u helpen om samen met medewerkers en vrijwilligers van Odensehuis Het Schouw de tuin en het tuinhuisje op Tuinpark De Bongerd klaar te maken voor het nieuwe seizoen? De werkzaamheden bestaan uit het wegknippen en opruimen van dood plantmateriaal en het schoonmaken van het tuinhuisje zowel van binnen als van buiten. Een mooi moment om alvast kennis te maken met deze plek en haar mensen.

Aanmelden: www.nldoet.nl. Meer informatie: Jonne Meij, coördinator Odensehuis & tuin: jmeij@amstelring.nl of 06-22489727.