Afbeelding
(Afbeelding: aangeleverd)

Verzetsmuseum verzamelt vrijheidsoutfits

REGIO - Onder de noemer ‘Wat draag jij 5 mei?’ is Verzetsmuseum Amsterdam benieuwd wat Nederlanders dit jaar dragen op Bevrijdingsdag. Wat is het verhaal achter dit kledingstuk en waarom symboliseert het vrijheid? Er wordt een speciale website geopend en mensen kunnen deelnemen via Instagram en Facebook.

In 1945 riep verzetsvrouw Mies Boissevain op tot het maken van de Nationale Feestrok om de bevrijding te vieren. De werd gemaakt van kleine stukjes stof en op de rok borduurden vrouwen dierbare herinneringen en belangrijke data. De rok stond symbool voor vrijheid en eenheid. Nu, 75 jaar later, is het museum benieuwd naar de bevrijdingsoutfits van nu.

Meedoen? Plaats uiterlijk op 4 mei een foto of korte video van je kledingstuk op Instagram of Facebook. Vertel waarom jouw kledingstuk voor vrijheid staat met de hashtag #watdraagjij5mei en tag het Verzetsmuseum (@verzetsmuseumamsterdam).Registreer je kledingstuk op www.verzetsmseum.org/watdraagjij5mei. Je ontvangt een registratie-e-mail en je outfit wordt opgenomen in de digitale collectie van het museum.