Het initiatief was voor herhaling vatbaar.
Het initiatief was voor herhaling vatbaar. (Foto: aangeleverd)

Raambezoek in Evean Lishof

OOSTZAAN - Het gehele paasweekend stond bij Evean Lishof niet in het teken van eieren zoeken of andere paasactiviteiten maar in het teken van bezoek. Geen gewoon bezoek, maar raambezoek.

In het restaurant en op het terras werd een gezellig zitje gecreëerd met een tafeltje, twee stoelen en wat leuke paasdecoratie om het geheel aan te kleden. Eindelijk na vier weken je kinderen en kleinkinderen weer in het echt kunnen zien, hoe fijn is dat?!

Op zaterdag 11 april om 10.00 uur kwam de eerste bewoner naar het restaurant. Het weerzien met de familie zorgde voor grote blijdschap. Samen werd er een kopje koffie gedronken en kon er met elkaar worden gesproken, via de telefoon en elkaar zien door het raam.

Het gesprek kwam snel op gang, want na zo’n lange tijd had je elkaar natuurlijk veel te vertellen. Over het coronavirus werd haast niet gesproken; de gesprekken waren luchtig en vrolijk en er werd veel gelachen.

De raambezoeken duurden een kwartier. Dan was de volgende bewoner aan de beurt. Voor de een was dat echt lang genoeg, maar voor de ander kon het niet lang genoeg duren. Het gebeurde wel dat een bewoner niet op de hoogte was van het bezoek, voor diegene was het een enorme verrassing. De bewoners die er wel van op de hoogte waren konden haast niet wachten, ze hadden er zo naar uitgekeken. Het raambezoek was een groot succes en zal zeker nog eens worden herhaald.