Landsmeer hard geraakt door crisis

LANDSMEER - De jaarrekening 2019 van de gemeente Landsmeer is gereed. Deze laat een negatief resultaat zien van € 246.000. Aanvankelijk was een negatief saldo van € 54.300 begroot.

Het resultaat wordt veroorzaakt door een aantal nadelige en voordelige posten. Zo zijn de inkomsten van het Rijk in december hoger uitgekomen dan begroot. Anderzijds is er op ICT gebied sterk geïnvesteerd. Op landsmeer.pcportal.nl staat een overzicht van alle verschillen. Als gevolg van de coronacrisis zal Landsmeer in 2020, net als alle andere gemeenten in Nederland, financieel hard geraakt worden. Ook de lange termijn effecten voor de Nederlandse samenleving in een 1,5 meter economie zullen groot zijn. Het doel van de gemeente is en blijft dat de dienstverlening op peil blijft of wordt verbeterd.


Wethouder Erik Heinrich: “De jaarrekening 2019 geeft aan dat een kleine gemeente als Landsmeer altijd scherp op de financiën moet letten. Dat is de afgelopen jaren goed gelukt. Door het coronavirus wordt het nóg belangrijker voor de gemeente om financieel scherp op te letten waar wij én de klap op moeten vangen door deze crisis, én ervoor zorgen dat de lokale lasten niet zwaarder worden én de dienstverlening voor onze inwoners hoog te houden. Er komen ongetwijfeld lastige keuzes op het college en raad af in 2020.”