Bridgen bij OBC is weer begonnen

OOSTZAAN - Als een van de eerste bridgeverenigingen in de regio is de Oostzaanse Bridgeclub OBC weer begonnen met spelen.

In maart 2020 moest vanwege corona het wekelijkse bridgen op woensdagavond per direct worden stopgezet. Het bridgeseizoen is niet meer afgemaakt. Sommigen gingen bridgen op internet, maar voor velen gaat het ook om de gezelligheid. Samen spelen heeft toch ieders voorkeur.

In de afgelopen weken zijn alle voorbereidingen getroffen om na de zomer weer te bridgen. Er is een enquête gehouden onder de leden hoe ieder hier tegenover stond. Uiteraard is een aantal leden voorzichtig en stelt het bridgen liever nog even uit. Maar de meerderheid van de leden reageerde positief om begin september weer te beginnen.

OBC houdt haar speelavonden in het clubgebouw van Muziekvereniging Excelsior in Het Twiske. Daarom zijn in overleg en samenwerking met Excelsior alle mogelijkheden en maatregelen doorgenomen.

OBC heeft een protocol opgesteld waarin beschreven staat hoe het bridgen mogelijk is, aan welke afspraken moet worden voldaan en hoe de veiligheid van de bridgers is gewaarborgd. Alles is uiteraard volgens de regels van het RIVM en de bridgebond NBB als het gaat om hygiëne, afstand, kwetsbare personen en dergelijke. Zo is de zaal goed geventileerd en wordt steeds 1,5 meter afstand gehouden. Het protocol is gemeld aan de Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland en de gemeente Oostzaan. Nieuwe extra activiteiten kijkt het bestuur nog even aan, zoals de bridgecursussen en het Open Oostzaans Kampioenschap. Zie ook www.obc-oostzaan.nl