Erna Witbraad is een van de vrijwilligers die langs de deuren gingen.
Erna Witbraad is een van de vrijwilligers die langs de deuren gingen. (Foto: Rodi Media/MvS)

'We zijn jullie niet vergeten'

OOSTZAAN - De 80-plussers van Oostzaan die afgelopen vrijdag toevallig thuis waren kregen als verrassing een fraaie orchidee aangereikt met daarbij een flyer van de RSWP. Enerzijds als hart onder de riem in deze bizarre tijden, anderzijds om ze te informeren over de ondersteuning waarop ze een beroep kunnen doen. De Actie Orchidee, op touw gezet door de gemeente Oostzaan, SHO en RSWP, werd zeer gewaardeerd.

Twintig vrijwilligers verzamelden zich 's ochtends in het gemeentehuis, van waaruit de actie werd georganiseerd. Gewapend met adreslijst, orchideeƫn en flyers waaierden ze uit over Oostzaan om op verrassingsbezoek te gaan.

Iets extra's

Huisbezoeken staan bij de organisaties al op het programma, maar omdat de coronacrisis blijft voortduren, is het idee ontstaan om iets extra's voor de 80-plussers te doen.

"Zeker nu is dat belangrijk, want het virus laait weer op", benadrukt Erna Witbraad", een van de vrijwilligers. "We komen langs voor een bloemetje en een praatje. De boodschap die we daarmee willen afgeven: we zijn jullie niet vergeten. Maar ook: als er wat is, bel!"

De actie heeft hartverwarmende reacties opgeleverd. Mariƫlle (27): "De mensen waar ik vanochtend ben geweest waren blij verrast. 'Ik ben een paar keer verhuisd, maar dit is de beste gemeente waar ik ooit heb gewoond', zei een van hen."