De verkoop loopt. Anouk moest al drie keer terug naar de Beemster om nieuwe aanvoer te regelen.
De verkoop loopt. Anouk moest al drie keer terug naar de Beemster om nieuwe aanvoer te regelen. (Foto: Rodi Media/MvS)

Anouk boert goed met mini-winkel

LANDSMEER - Oom Bram en tante Astrid van Anouk Kraaij runnen een landbouwbedrijf in Noordbeemster en dreigen door de crisis met een enorme hoeveelheid aardappelen en andere groenten te blijven zitten. Maar dat laat de tienjarige Anouk niet gebeuren. Ze verkoopt de Beemster producten in Landsmeer aan huis, en natuurlijk coronaproof. Passanten kunnen zelf pakken wat ze willen en geld achterlaten.

Het idee is ontstaan tijdens een recent familiebezoek in Noordbeemster. De gesprekken gingen over de impact van de crisis en Anouk en haar nichtje Aafke luisterden mee. Toen ze hoorden dat de verkoop van onder meer aardappelen ernstig stokte omdat de horecazaken niet in bedrijf zijn, veerden ze automatisch op. "Dan gaan wij ze verkopen," zeiden ze tegen elkaar.

Anouk: "We hebben verteld wat wij wilden doen en iedereen vond het een goed idee. Mijn vader heeft een kastje gekocht en dat staat nu bij ons huis in Landsmeer aan de weg. Ik verkoop voor mijn oom en tante rode aardappelen van het merk Valery, frietaardappelen, knolselderij, witte en rode uien en eieren."

Van verveling is bij Anouk in deze tijd van verplicht thuiszitten geen enkele sprake. Ze stelt doorlopend zakjes samen met de Beemster producten en krabbelt er een beschrijving en de bijbehorende prijs op. Ze had er al meteen succes mee. "We hebben er reclame voor gemaakt op Facebook en er zijn al vijftig zakjes verkocht. Er reed bijvoorbeeld een fietser voorbij en die keerde om."

Wie tot aankoop overgaat, haalt niet zomaar wat in huis. het zijn verse producten van Beemster bodem. Vooral de Valery's zijn de moeite waard. Kijk meer op de website www.beemstervalery.nl. De mini-winkel staat aan de Van Beekstraat 249 in Landsmeer.