Leerkrachten van De Noorderschool - op veilige afstand van elkaar - hebben lesmateriaal samengesteld dat door de ouders kon worden opgehaald.
Leerkrachten van De Noorderschool - op veilige afstand van elkaar - hebben lesmateriaal samengesteld dat door de ouders kon worden opgehaald. (Foto: Rodi Media/MvS)

Leren gaat in Oostzaan thuis door

OOSTZAAN - De scholen zijn dicht, maar leren gaat gewoon door. Basisscholen De Noorderschool en De Rietkraag hebben voor de kinderen 'goodie bags' met lesmateriaal samengesteld en bieden digitaal onderwijs.

Op het schoolplein van De Noorderschool zitten de leerkrachten - op voldoende afstand van elkaar - in een kringetje om te vergaderen. Ze hebben zojuist 'goodie bags' gevuld met werkboeken, lesboeken, een leesboek, schriften en een aparte enveloppe met daarin nakijkbladen. Het lesmateriaal kan door de ouders worden opgehaald.

"We moesten iets bedenken waarmee de kinderen aan de slag kunnen en zijn zelf ook hard aan de slag gegaan," vertelt Careline van der Lippe, directeur van De Noorderschool en De Rietkraag. "We bieden nu lesmateriaal op papier en digitaal. Dat gebeurt op beide scholen. Kinderen die zelf niet over een laptop of chromebook beschikken kunnen er bij ons een lenen."

Voor de kinderen lijkt het leuk, niet naar school, maar zo is het volgens Careline niet. Alles is dicht, buitenspelen is niet altijd een optie en een bezoekje aan opa en oma zit er evenmin in. Bovendien moet het leren toch doorgaan. Careline: "De ouders snappen het en bieden hun hulp aan. Zelf denken we nu in oplossingen en zijn we constant aan het schakelen. Lovenswaardig hoe mijn collega's dit oppakken."