Eigenaars Kipboetiek maken van de nood een deugd

LANDSMEER - Joey Struijs en Michel de Vries, sinds januari de nieuwe eigenaars van de Kipboetiek, waren al serieus aan het overwegen om een bezorgservice op te zetten. En toen kwam het coronavirus om de hoek kijken. Noodgedwongen voeren ze hun plannen nu al uit.

Slagvaardigheid kun je de twee ondernemers niet ontzeggen. Meteen nadat ze de snackbar hadden overgenomen kwamen ze met een ludieke, succesvolle actie: gratis patat voor de heel Landsmeer. Een ludiek gebaar om het dorp te laten weten dat ze de nieuwe eigenaars waren. Nieuw gezichten waren het voor de klanten overigens niet. Beiden werkten er al.

De eerste drie maanden draaide de Kipboetiek uitstekend. Over de komst van het coronavirus maakten Joey en Michel zich aanvankelijk niet zoveel zorgen. Totdat de strenge regels en maatregelen werden afgekondigd. Joey: "We vroegen ons af hoe we deze bizarre tijd moesten doorkomen. Afhalen zou mogelijk blijven. Maar we hadden ook al ideeën om te gaan bezorgen. En nu moeten we wel."

Joey en Michel hebben van de nood een deugd gemaakt en hebben hun bezorgservice meteen op poten gezet. "We zijn er gewoon iets eerder mee begonnen." aldus Joey. "Zo kunnen we onze klanten toch bedienen. Voor onze vier medewerkers komt dat ook goed uit. Zij willen dolgraag werken."

Het afhalen werkt al prima. Maximaal twee klanten mogen naar binnen en de rest moet buiten wachten. De klanten houden zich er netjes aan. Bezorgde gerechten worden niet aangereikt, maar op de grond gezet. Er wordt contactloos betaald.

Gerecht bestellen? Bel 020-4824602