De bewoners van De Keern worden niet vergeten.
De bewoners van De Keern worden niet vergeten. (Foto: Aangeleverd)

'Wie wordt er niet blij van iets lekkers?'

LANDSMEER - De verpleeghuizen gingen dicht en zo kwam er een muur te staan tussen bewoners en bezoekers. Het inspireerde Ilona en Renate Geugjes, van wie de moeder in De Keern woont, tot een even ludieke als smakelijke actie.

"Opeens krijg je een mail dat je niet meer naar je moeder mag," vertelt Ilona. "Oeps. Je weet dat het eraan zit te komen, maar toch is het even schrikken."

Ze herpakte zich en reed de volgende dag naar De Keern. Haar moeder zat voor het raam, dus Ilona kon even naar haar zwaaien. Maar het zat haar niet lekker. Verdrietig ging ze terug naar huis. Ze wilde het hier niet bij laten.

"Ik heb mijn zus Renate gebeld en gevraagd: wat kunnen wij doen voor mama en haar nieuwe vriendinnen? Al gauw kregen wij het idee om de familie van alle bewoners van de eerste etage te mailen om een kleine bijdrage te vragen, zodat wij ze de komende tijd twee keer in de week op iets lekkers kunnen trakteren. Iedereen was meteen enthousiast en zo hebben wij een klein draaiboek gemaakt. De Kipboetiek ging als eerste een broodje kroket brengen naar De Keern. Wij konden betalen met een tikkie. Geweldig, deze service. We kregen ook nog korting!"

Daar is het niet bij gebleven. "Van een bakker uit Purmerend krijgen wij volgende week gratis twintig croissantjes. Nu maar hopen dat er geen lock down komt... Voor de zekerheid hebben wij al een paar doosjes hazelaartjes gekocht voor volgende week. Die kun je namelijk goed invriezen! Evelien, de dochter van een andere bewoonster, belde mij dat zij graag ons wil helpen. Hier zijn wij erg blij mee omdat wij zelf in Purmerend wonen en zij in Landsmeer."

De dames gaan door

De dames gaan door tot hun budget op is. "Zo zie je maar: met een klein beetje moeite maken wij het voor de bewoners wat aangenamer. Natuurlijk missen zij hun familie, maar ze weten dat er aan hen gedacht wordt. En eerlijk is eerlijk: wie wordt er nu niet blij van iets lekkers?"

De Kipboetiek leverde broodjes kroket. Met korting.et