Buurtbewoners gaan zaterdag aan de slag.
Buurtbewoners gaan zaterdag aan de slag. (Cartoon: Arend van Dam)

Opknapbeurt volière wijkpark

LANDSMEER - De volière van het wijkpark Nieuwe Gouw ondergaat zaterdag 15 augustus vanaf 10.00 uur de jaarlijkse opknapbeurt.

De volière wordt al meer dan 34 jaar onderhouden door buurtbewoners. Dag in, dag uit. Voeren, schoonhouden en nog meer. Af en toe is groot onderhoud noodzakelijk. Daarvoor zijn normaal gesproken meer mensen nodig. Maar dit jaar moet het wat anders. Er gaat een beperkt aantal buurtbewoners aan de slag, opdat zij onderling steeds de 1,5 meter afstand kunnen houden.

Toch is iedereen van harte welkom om het werk onder het genot van een kopje thee of koffie, of een glaasje fris op afstand te volgen. Er wordt onder andere nieuw, stevig gaas geplaatst, geschilderd, schoongemaakt en et gras wordt gekortwiekt.

Ook dit keer werkt de gemeente Landsmeer, afdeling Beheer en Onderhoud, mee. De gemeente is de formele eigenaar van de volière en neemt de kosten op zich, onder meer van het gaas en de verf. Ook verzorgt zij weer schoon zand zodat de hygiëne in orde blijft. Een unieke samenwerking tussen bewoners en gemeente.