Rob Meerhof
Rob Meerhof (Foto: Aangeleverd)

Burgemeester besmet met coronavirus

OOSTZAAN- Naar nu is gebleken is burgemeester Rob Meerhof besmet met het Coronavirus (Covid19). Na een test bleek hij positief. Zoals met de meeste gevallen is de besmettingshaard niet te herleiden.

Meerhof is sinds afgelopen week niet meer fysiek aanwezig geweest in het gemeentehuis. Hij voert, zoals velen, het werk uit vanuit huis. Daar waar zijn fysieke aanwezigheid gewenst was, werd hij vervangen door één van de collegeleden, die als loco- of wethouder konden handelen. Alle personen met wie Meerhof de afgelopen periode (incubatietijd) contact had, zijn ingelicht.

Rob Meerhof benadrukt nogmaals aan iedereen dat het naleven van de coronaregels, de restricties van de overheid en de opgelegde beperkingen van de regioteams weliswaar veelomvattend zijn, maar nageleefd dienen te worden om besmetting te voorkomen. ‘’Dit is een sluipend virus dat iedereen kan treffen’’.

Met Meerhof gaat het relatief goed, hij blijft vooralsnog even op afstand en pakt zijn fysieke werkzaamheden zo snel mogelijk weer op.


JWvD