Bente van Vloten vond het aanvankelijk gewoon leuk om mee te doen, maar wil nu toch wel graag winnen.
Bente van Vloten vond het aanvankelijk gewoon leuk om mee te doen, maar wil nu toch wel graag winnen. (Foto: Johan W. Koopmans)

Bente gaat voor titel Miss Teen

OOSTZAAN - Bente van Vloten (16) doet een gooi naar de titel Miss Teen of Noord-Holland. Ze zit in de regionale finale, die op 29 maart in het Purmerendse theater De Purmaryn wordt gehouden, en hoopt door te stromen naar de landelijke finale. Maar ook hoopt ze samen met jaar medefinalisten zoveel mogelijk geld in te zamelen voor LINDA.foundation. Linda de Mol heeft dit goede doel opgezet om kinderen te helpen die in armoede opgroeien.

door Marcel van Stigt

Zit je op Instagram, krijg je ineens een bericht van de Miss Teen 2019 dat ze je heel geschikt vindt om deel te nemen aan de verkiezing van dit jaar. Het gebeurde Bente van Vloten op 25 oktober en ze was blij verrast. Want welk meisje zou dat niet leuk vinden? De Oostzaanse werd zelfs nog een keer gescout. Meer aansporing had ze niet nodig. Ze heeft zich aangemeld en viel in de smaak.

"Ik deed op 25 januari mee aan de voorronde in Amstelveen," vertelt ze. "We waren met tachtig meisjes en stonden in groepjes van vijf voor de jury om ons voor te stellen. We moesten antwoord geven op de vraag 'Hoe zou jij je inzetten voor een goed doel?', in bikini poseren en tijdens een vragenronde in het Engels iets over onze favoriete vakantiebestemming vertellen. Iedereen werd nerveus en klapte dicht. Ik niet. Ik heb om mijn vakantiebestemming een verhaaltje gebouwd."

Dat was een slimme zet. Het zal er vast aan hebben bijgedragen dat ze door mocht naar de finale op 29 maart; het gaat er immers niet alleen om of je er leuk uitziet, maar ook dat je wat te melden hebt. In Purmerend meten de finalisten hun krachten tijdens een openingsdans, bikini- en galaronde. Ook moeten ze iets vertellen over het thema 'wereldwijd'.

Bente had aanvankelijk weinig verwachtingen en vond het vooral eervol en leuk om mee te doen. Maar nu ze zover is gekomen, wil ze toch ook wel graag winnen. Dat heeft ze deels in eigen hand. De jury heeft natuurlijk een grote stem; die telt voor 50% mee. Daarnaast kan iedereen een stem op een van de finalisten uitbrengen, wat voor 20% meetelt, en de resterende 30% wordt ingevuld door de inzet die de meiden tonen om geld voor Linda.foundation binnen te halen.

Ze had al bedacht om lege statiegeldflessen op te halen. Ook biedt ze haar diensten aan als oppas. Daar heeft ze al ervaring mee. Oppas nodig voor kinderen of huisdieren? Maak een afspraak via bentevanvloten@gmalcom. De verdiensten - net wat mensen er voor over hebben - gaan naar het LINDA.foundation. Stemmen op Bente? Sms 'Poll Noordholland Bente' naar 3010 (€ 1,10).