Kunstkaravaan komt eraan

AMSTERDAM-NOORD - Het laatste weekend van augustus trekt een wonderlijke kunstkaravaan langs verschillende locaties in Amsterdam-Noord.

This Road Show is een artistieke en excentrieke parade van mobiele kunstwerken die samen een positief toekomstbeeld uitdragen - iets dat we in deze uitdagende tijd goed kunnen gebruiken. De auto als expositieruimte, een performance in een pick-up truck, een beeldhouwwerk op een bakfiets: alles kan tijdens This Road Show.

This Road Show is de mobiele versie van een vrij toegankelijke tentoonstelling die eerder dit jaar zou hebben plaatsgevonden tijdens de geannuleerde kunstbeurs This Art Fair.

Craetieve hotspots

In plaats van een statische tentoonstelling op het parkeerterrein van de Amsterdamse Kromhouthal, reist de tentoonstelling nu als karavaan langs verschillende ‘creatieve hotspots’ zoals de NDSM-werf in Amsterdam. De mobiele tentoonstelling is gratis te bezoeken.
Aan This Road Show doen gevestigde kunstenaars en aanstormende talenten mee. Zij zetten vervoersmiddelen in om een optimistische boodschap uit te dragen over de vrijheid en mobiliteit. De eerste bevestigde deelnemende kunstenaars zijn: Domas van Wijk, Nelleke Bosland, Lieselot Moed, Simon Oosterhuis, Maaike Fransen, Berk Dunygun, Eirik Jahnsen, Art van Triest, Pet van de Luijtgaarden en Josje Hattink.

Planning (onder voorbehoud) op 29 augustus voor Amsterdam-Noord: van 11.30 tot 12.30 uur: NDSM-werf; 13.30 tot 14.30 uur: EYE Filmmuseum; 15.30 tot 16.00 uur: Kromhouthal; 17.00 tot 18.00 uur: Skatecafe.