Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

SCHOORL - Bij Filmhuis Schoorl in De Blinkerd aan de Heereweg 150 worden vrijdag 6 maart twee films vertoond.

Om 16.00 uur is de familiefilm 'Dumbo' (2019) te zien. In deze remake van de gelijknamige animatiefilm uit 1941 beleven een ooit succesvolle circusartiest (Colin Farrell) en zijn twee kinderen bijzondere avonturen. Ze gaan voor de pasgeboren olifant Dumbo zorgen. Deze blijkt enorme oren te hebben en is het lachertje van het circus. Wanneer de kinderen erachter komen dat Dumbo eigenlijk kan vliegen verandert de jonge olifant, met hulp van een zakenman en de trapezewerker, in de ster van het circus. Ook met Danny De Vito en Michael Keaton.

'Dumbo'

'Nooit meer krassen'

Om 20.00 uur kan worden gekeken naar 'Nooit meer krassen' (2003). In deze documentaire vertellen drie tieners hoe ze omgaan met hun psychiatrische verleden en in welke dingen ze hoop zien voor de toekomst. Ze menen alle drie, onafhankelijk van elkaar, dat 'de liefde' meer mogelijk maakt dan medicijnen of therapieën. De documentaire toont op een onnadrukkelijke manier de drie levensverhalen en biedt tegelijkertijd een inkijk in de betekenis van de hulpverlening in Nederland. De avond wordt ingeleid door regisseur Ireen van Ditshuyzen en na de film is er tijd om over dit thema te discussiëren.

Kaarten à €10,- (€ 7,50 onder de 18 jaar) zijn te reserveren via www.filmhuisschoorl.nl of aan de kassa voorafgaand aan de voorstelling. De film wordt vertoond zonder pauze, een toegangskaart geeft tevens recht op een consumptie na afloop van de filmvoorstelling.