Arie Hendrik Visser (m), geflankeerd door Clemont Recourt en Jan Waagmeester.
Arie Hendrik Visser (m), geflankeerd door Clemont Recourt en Jan Waagmeester. (Foto: Cor Mooij)

Arie Visser terug bij Egmondia

EGMOND AAN ZEE - Nadat trainer Jos Mouwes dinsdag 10 maart was opgestapt na goed overleg met het bestuur van Egmondia, omdat de spelersgroep geen vertrouwen meer in de trainer had, komt Arie Hendrik Visser als interim-trainer weer terug op het oude nest bij de club waar ook een tribune naar zijn vader is vernoemd en hijzelf geruime tijd heeft gespeeld.

Het boterde al geruime tijd niet meer tussen de selectie en de trainer. Je zag dat er steeds meer onvrede was en de motivatie om niet alleen voor de club maar ook voor de trainer door het vuur te gaan ontbrak. Gelukkig voor Egmondia staan er mensen op die de kar tot het einde van het seizoen vlot willen trekken. Clubicoon Arie Hendrik Visser, assistent-trainer Jan Waagmeester en Clemont Recourt zullen het karwei afmaken en hopen dat Egmondia zich in de derde klasse zal handhaven.

Oud zeer

Aanvoerder Carlo Smit is blij met de trainerswissel. "Je zag het voor de winterstop al aankomen; er lag teveel oud zeer en er was geen duidelijkheid Er waren ook spelers zich niet konden schikken in het beleid van de trainer, dan is het beter om uit elkaar te gaan, wat in goed overleg ook is gebeurd." Waagmeester heeft als assistent-trainer compensatie van de KNVB gekregen om het seizoen af te maken. De taken zijn als volgt verdeeld: Waagmeester en Visser leiden de training op dinsdag en donderdag en verzorgen de individuele coaching. Waagmeester verzorgt tevens de coaching op de zondag en Clemont Recourt is troubleshooter en begeleider.

Coronavirus

Aanvoerder Smit nam alvast enige tactische zaken door met de staf. Vanwege het coronavirus werden de eerste trainingen afgelast, net als de competitie die zeker tot eind maart stil ligt. Visser: "Het is nu mooi de tijd om met spelers te gaan praten en kijken hoe wij alle neuzen de zelfde kant op krijgen en misschien dat er enkele spelers die gestopt waren er weer bij krijgen, we zullen het zien."

Afbeelding