Akkoord over bouw betaalbare woningen op BSV-velden Bergen

BERGEN - De gemeente Bergen en ontwikkelaar Sweco hebben een akkoord bereikt over de woningbouw op de velden van voormalige voetbalvereniging BSV.

Wethouder Klaas Valkering: “Dit is goed nieuws voor de inwoners van onze gemeente. Vele van hen wachten al lang op een betaalbare woning. Daarom is het belangrijk dat we op de BSV-velden snel voldoende betaalbare en bereikbare woningen bouwen. Deze overeenkomst is daarin een eerste stap.”

Geen luxe villa’s

Valkering benadrukt dat in de bouwplannen geen plaats is voor luxe villa’s. “Bergen heeft er daar meer dan genoeg van. Wat op dit moment vooral ontbreekt zijn sociale huur- en koopwoningen en zogenaamde ‘middenhuur’-woningen voor mensen die net te veel verdienen voor een sociale huurwoning. Daarom is met de ontwikkelaar overeengekomen dat de helft van de woningen bestaat uit sociale huurwoningen, vijfentwintig procent uit middenhuurwoningen en voor de laatste vijfentwintig procent uit, naar verhouding, goedkope koopwoningen.” Naar verwachting worden er tussen de 125 en 140 gebouwd; het precieze aantal komt vast te staan na de participatie rond het bestemmingsplan. Dit staat gepland voor het vierde kwartaal 2020. De nieuwe structuurvisie voor Oost-Bergen is te downloaden op de site van de gemeente.