Vlnr: Ryan Stienstra, Levi Otte, Dean Hergarden, Doris Niesten, Niels Plug en Eva Plug. (Foto: Aangeleverd)

Toradoshi judoka's succesvol in België

BEVERWIJK - Afgelopen weekend 4 en 5 januari hebben enkele judoka's meegedaan aan het toernooi van de donderslag in Belgie. Het plaatsje Meeuwe-Gruitrode was het podium voor dit internationaal toernooi. Niet onverdienstelijk namen de judoka's aan dit toernooi mee.

Zaterdag moesten Sem de Graaf en Asia Schaller in de categorie -13 jaar Strijden. Asia wist zich goed staande te houden en weet knap een derde plaats te behalen.

Sem wist net niet de derde plaatste verzilveren en moest met de vijfde plaats genoegen nemen.

Eva Plug

Zondag kwamen de judoka's - 11 jaar aan de beurt. Eva Plug moest net aan de derde plaats aan zich voorbij laten gaan. Maar de overige judoka's wisten in de meeste gevallen met overmacht een podium plaats te bemachtigen. Levi Otte en Niels Plug wisten al hun wedstrijden regelmatig binnen een minuut te beslissen. De overige judoka's wisten overigens ook met goed judo de meeste wedstrijd te winnen.

Eerste: Levi Otte, Dorus Niesten, Ryan Stienstra en Niels Plug; tweede: Jayden van der Velden en Dean Hergarden. Bij de Senioren wist Art Kok, ex-wereldkampioen (veteranen), kampioen te worden. Een superprestatie van alle Toradoshi judoka's bij de start van 2020.