Mehmet Gencer in actie, scoorde de winnende en tweede treffer voor DEM.
Mehmet Gencer in actie, scoorde de winnende en tweede treffer voor DEM. (Foto: Ruud van den Booren)

DEM legt Hoogland uit Utrecht op de pijnbank: 1-2

HOOGLAND/BEVERWIJK - Vooraf werd behoorlijk opgekeken tegen de wedstrijd in en tegen Hoogland. De tegenstander van DEM heeft het de Wijkers in het verleden altijd zeer moeilijk gemaakt en veel punten werden niet mee teruggenomen naar Beverwijk. Het soort voetbal wat Hoogland speelt ligt DEM niet echt. Het is een ploeg die altijd zeer verdedigend staat en het voetbal voor een tegenstander moeilijk maakt. Maar na ruim 90 minuten spelen in Utrecht nam de Beverwijkse ploeg de drie punten mee naar huis: 1-2. Volkomen verdiend overigens.

Drie punten voor 'Wijkers' waren zeker verdiend

Ook afgelopen begon de ploeg uit Hoogland vanaf minuut 1 met 5 verdedigers en een versterkt middenveld. Dat was ook terug te zien op het veld. DEM overheerste aanvallend de wedstrijd en het overwicht kreeg ook de beloning die de spelers verdienden. Dat daar een grove fout van de keeper van Hoogland aan vooraf deed de vele meegereisde supporters van DEM niets. Een vrij onschuldig ingeschoten bal moest door keeper Sebastiaan Bruins worden losgelaten. Michael Obioha reageerde het snelst en trok de bal terug waarna Timo Wolters eenvoudig de voorsprong op het scorebord kon zetten.

Kick de Goede

DEM bleef overheersen en had eigenlijk door de goed spelende Kick de Goede op 0-2 moeten komen. Na een goede steekbal kwam De Goede vrij voor de keeper van Hoogland te staan, maar hij schoot de bal naast.

De linkerkant van DEM bleef heersen en vooral gelegenheid linksback Sem van Amersfoort en Mehmet Gencer bleven de vrije man vinden. Zo ook na ongeveer 30 minuten toen De Goed 2 verdedigers zijn hielen liet zien en uiteindelijk alleen gestopt kon worden door een overtreding. Het had een penalty moeten zijn maar scheidsrechter Jan-Willem Bouw legde de bal net buiten het strafschopgebied. De vrije trap werd gekeerd en het gevaar was weg. DEM verdiende de voorsprong volledig maar deed zichzelf in de rust te kort door niet 3x te scoren.

Zege niet door goed voetbal maar dankzij inzet en fysiek spel

Gezien de stand tijdens de wedstrijd en ook de stand op de ranglijst kon je verwachten dat Hoogland iets meer uit zijn schulp zou kruipen. Zo gebeurde ook. Dat gebeurde niet met erg goed voetbal maar wel op inzet en fysiek spel. DEM kwam even onder druk te staan maar bleef, soms wat gelukkig, overeind. Totdat een foutje van Twan Verswijveren genadeloos werd afgestraft. In de 72e minuut maakt Verswijveren de afweging om een aanval voetballend op te lossen. Helaas leidde dat tot balverlies en de gelijkmaker. Even zat de schrik er goed in maar eigenlijk had DEM 2 minuten weer op voorsprong moeten komen nadat Timo Wolters de keeper al omspeelt had maar zijn ingeschoten bal geblokt zag door een verdediger.

Wissel Owusu voor Cijntje en Man voor Mounci pakte goed uit

De wissel van Ritchie Owusu voor Cerilio Cijntje en Daniel Man voor Mounir Mounci pakte goed uit. Beide speler hadden hun aandeel in de verdiende treffer van Gencer. Man speelde Cijntje goed aan in de vrije ruimte en de voorzet van Cijntje op Mehmet Gencer werd perfect volley genomen door de middenvelder.

De 1-2 overwinning was een feit en zeer verdiend. Na afloop konden de spelers en technische staf het vizier gaan richten op de derby tegen ADO'20. Zoals iedere wedstrijd in deze klasse is ook dat weer een heel belangrijke wedstrijd die waarschijnlijk heel veel publiek gaat trekken.