Vanaf links: Ko van Houten, Mark Deren, Cees van der Roer in Cafe Lokaal in Heemskerk.
Vanaf links: Ko van Houten, Mark Deren, Cees van der Roer in Cafe Lokaal in Heemskerk. (Foto: Maartje Brakenhoff)

Kwart eeuw 'Mark from Holland'

HEEMSKERK - Op donderdag 5 maart viert radiopresentator Mark Deren het 25-jarig jubileum van zijn programma "Mark from Holland" op Omroep Heemskerk.

Bij Omroep Heemskerk

Door de jaren heen heeft Mark honderden muzikanten geïnterviewd, waaronder vele wereldberoemde zoals Roger Hodgson van Supertramp, Fish van Marillion, oorspronkelijke Beatles drummer Pete Best, en veel meer.

Activiteiten

Zijn activiteiten - ook uit de tijd van vóór het radioprogramma toen Mark een jetset leven leidde en de wereld over reisde met befaamd schilder Ralph Wolfe Cowan - stonden uitgebreid beschreven in landelijke kranten zoals de Telegraaf en de Volkskrant. Ook was hij te gast in het populaire televisie programma De Wereld Draait Door. In de regio wordt Mark nog dagelijks herkend en aangesproken vanwege zijn langdurige, altijd met humor, verrichte werkzaamheden als medewerker bij Zwembad de Waterakkers.

Award

Ter gelegenheid van zijn jubileum is hij door Omroep Heemskerk geëerd met een award. "Mark from Holland" is te beluisteren elke zondagavond tussen 20.00 en 22.00 uur. Luisteren kan via www.omroepheemskerk.nl.