De verbouwing is begonnen.
De verbouwing is begonnen. (Foto: Aangeleverd)

Feestelijke opening in jubileumjaar HLTC Marquette

HEEMSKERK - Dubbel feest bij tennisvereniging HLTC Marquette in 2020! Een speciaal jaar waarin het 60-jarig jubileum van de club wordt gevierd, maar ook het jaar waarin de tennisvereniging een heuse metamorfose heeft ondergaan. Om dit te vieren zal er op 28 maart een feestelijke opening van park EN seizoen plaatsvinden.

Dubbel feest bij zestigjarige tennisclub uit Heemskerk

HLTC Marquette floreert zoals in haar beste jaren. Er heerst dan ook een positieve sfeer bij de tennisvereniging aan de Mozartstraat. De club kent inmiddels bijna 350 leden, die ook daadwerkelijk allemaal tennissen.

Actief vrijwilliger

Barend Hollenberg, sinds een aantal jaar lid en actief vrijwilliger: "Zodra het seizoen begint, wilt iedereen de baan op en in de avonduren is het dan ook dringen om vrij te kunnen spelen. Michiel van der Goes, inmiddels meer dan 30 jaar bij de vereniging, vult aan: we zien die drukte ook terugkomen tijdens de voorjaarscompetitie op zowel de zaterdag als de zondag. Daarmee is HLTC Marquette een unieke vereniging in de IJmond.

Nieuw park

De laatste jaren is er behoorlijk wat geld opzij gezet om het park weer flink op te knappen. Dat was ook hoog nodig, geeft Barend aan, aangezien het hekwerk en de bestrating echt aan vervanging toe waren. Op diverse brainstormavonden hebben de leden aan kunnen aangeven welke wensen zij nog voor het park hadden, zodat men daar rekening mee kon houden.

'Kijkgenot van één van de banen verhogen'

Zo is er bijvoorbeeld het terras van de club verlengd en heeft men het kijkgenot bij één van de tennisbanen kunnen verhogen. ''Na een aantal hectische maanden, zijn wij er enorm trots op dat we met zoveel toegewijde vrijwilligers dit hebben kunnen realiseren op "ons" park'', aldus HLTC Marquette.

Jubileumjaar

''Een mooiere start in ons jubileumjaar hadden we ons niet kunnen wensen. Daarom nodigen wij u uit om zaterdag 28 maart om 15.00u samen met ons het park te openen. U kunt deelnemen aan een tennistoernooi en genieten van een hapje en een drankje. Aan de kinderen hebben wij ook gedacht en die kunnen meedoen aan verschillende activiteiten onder begeleiding van de jeugdcommissie.''

De verbouwing is in volle gang.