Yogaschool Bhoora in de Breestraat in Beverwijk begint op twee avonden met een cursus zwangerschapsyoga.
Yogaschool Bhoora in de Breestraat in Beverwijk begint op twee avonden met een cursus zwangerschapsyoga. (Foto: Aangeleverd)

Zwangerschapsyoga bij Bhoora Beverwijk

BEVERWIJK - Yogaschool Bhoora in de Breestraat in Beverwijk begint op twee avonden met een cursus zwangerschapsyoga. "Op een verwarmde vloer en ondersteund door kussens leer je om te focussen op de hele bevalling en niet alleen op de pijn".

Cursus op 31 maart en 2 april van start

De cursus kan veel betekenen voor de deelnemers vertelt yogadocent Marlous van den Heuvel: "veel vrouwen hebben tijdens de zwangerschap een pijnlijk bekken. Er zijn oefeningen om dat te verminderen of zelfs te voorkomen." Ademhalingsoefeningen helpen de deelnemers om te ontspannen tijdens de zwangerschap en de bevalling. Bhoora-eigenaar Ewout de Bruijn is daar heel enthousiast over: "Tijdens de geboorte van onze zoon heb ik gemerkt dat mijn vriendin door bewust te ademen, veel pijnlijke weeën goed kon opvangen."

Ervaring

Die ervaring is voor De Bruijn reden om in zijn yogaschool ook zwangerschapsyoga aan te bieden."Wij benaderen yoga niet zweverig maar juist heel praktisch. Uit de eeuwenoude technieken gebruiken wij de houdingen en oefeningen die bijdragen aan minder stress en een prettiger leven." Marlous van den Heuvel vult aan: "Ik ben zelf moeder en ook maatschappelijk werkster. Moeder worden doet wat in het hoofd van vrouwen. Het is fijn om daar over te praten en er aandacht voor te hebben. Omdat ik het zelf heb meegemaakt en extra kennis heb, kan ik vrouwen goed ondersteunen.

De cursus begint op 31 maart en 2 april en bestaat uit 9 lessen. Deelname kost €135.- Meer informatie en reserveren: yogaschoolbeverwijk.nl of (0251) 34 30 45.