Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

Behoefte aan een gedicht? Bel de Poëzielijn van de bibliotheek

REGIO - In deze vreemde tijden is het gesprek van de dag het coranavirus. Op tv in de supermarkt....we kunnen er niet omheen. Maar soms is het fijn om je gedachten op iets anders te richten. En om een gesprek te hebben dat eens niet over het Corona virus gaat.

Hoe werkt de Poëzielijn?

De Poëzielijn werkt heel eenvoudig. Je belt of mailt naar de klantenservice van Bibliotheek Kennemerwaard: telefoon: 072 – 515 66 44 of email: klantenservice@bknw.nl. Van maandag tot vrijdag word je tussen 13.00 en 16.00 uur gebeld en lezen wij een mooi gedicht aan je voor. Daarna praten we na over wat je van het gedicht vond.

Er zijn gedichten voor alle leeftijden en in verschillende genres. Iedere dag zijn er weer nieuwe gedichten. Je kunt zo vaak meedoen als je wilt! Ben je benieuwd welke gedichten we voor jou uitgezocht hebben? Ben je een echte poëzie liefhebber? Of helemaal onbekend met poëzie? De Poëzielijn is er voor iedereen!

Uitbreiding online dienstverlening

In verband met de maatregelen rondom het coronavirus zijn alle vestigingen van Bibliotheek Kennemerwaard tijdelijk gesloten. Je kunt op dit moment geen gebruikmaken van onze fysieke diensten. Wel kan je gebruikmaken van de online bibliotheek. Er is een groot aanbod van e-books en luisterboeken beschikbaar.

Daarnaast zijn nieuwe online diensten als de Bibliotheek op School online met opdrachten en spelletjes voor kinderen, ouders en leerkrachten. Elke woensdag om 10.00 uur een online BiebStart voor kinderen van 0 – 4 jaar. Telefonische spreekuren voor diegenen die vragen hebben over de Nederlandse taal of computervaardigheden en online dojo’s voor wie wil leren programmeren.

Lid worden zonder inschrijfkosten

Wil je volledig gebruik kunnen maken van alle online diensten van de bibliotheek zoals e-books en luisterboeken? Tot en met 28 april betaal je online geen inschrijfkosten als je lid wordt van de bibliotheek. Kinderen en jongeren tot 18 jaar kunnen zo helemaal gratis lid worden van de bibliotheek (abonnement tot 18 jaar is gratis). Volwassenen betalen tot en met 28 april ook geen inschrijfkosten bij het afsluiten van een abonnement .

Heb je vragen neem contact op met de klantenservice: telefoon 072 – 515 66 44 of via het emailadres klantenservice@bknw.nl. Kijk voor meer informatie op www.bibliotheekkennemerwaard.nl.