De winkel is op 'paasbeste wijze ingericht.'
De winkel is op 'paasbeste wijze ingericht.' (Foto: Rodi Media)

'Leuk om iets te geven aan een ander'

BEVERWIJK - Het zijn bizarre tijden sinds het coronavirus de wereld in zijn greep heeft. Iedereen krijgt er mee te maken. Ook Patisserie Leek in Beverwijk. Ondanks dat horeca-gelegenheden en restaurants dicht zijn, is de bekende Patisseriezaak van Paul Veldt en zijn vrouw Nicole gewoon open. Voor diverse gebakjes, taarten, chocola, paasstollen, tulbanden, paaseitjes en andere lekkernijen is men van harte welkom aan de Breestraat 7 in Beverwijk.

Patisserie Leek is open voor winkelend publiek

''Het is natuurlijk een hele rare periode waar we momenteel in leven'', vertelt Paul. ''Corona heeft in een paar weken tijd de hele samenleving platgelegd. Iedere ondernemer heeft het zwaar, maar we gaan niet bij de pakken neerzitten. We blijven open voor onze klanten.''

De winkel is met het oog op het Pasen op 'paasbeste wijze ingericht.' Chocolade-paashazen, paaseitjes, diverse koekjes, tulbanden, macarons, maar ook hartige producten als saucijzenbroodjes zijn er te verkrijgen. En al die producten worden door Paul en zijn personeel zelf gemaakt. Wie bij 'Patisserie Leek' iets koopt, weet dat het een kwaliteitsproduct krijgt. ''Alles gebeurt bij ons op ambachtelijke wijze'', zegt Paul.

In deze barre tijden waarbij iedereen elkaar probeert te helpen, is het geweldig om met Pasen iets leuks te geven aan een ander. ''Dat zou een heel mooi gebaar zijn'', glimlacht Paul. ''De zorgmedewerkers staan volop in de schijnwerpers. Dat geldt tevens voor mensen die in een supermarkt werken of mensen die een ander vitaal beroep uitoefenen. Volkomen terecht. Maar ook onze ouderen verdienen aandacht. Het is hartstikke fijn om iets weg te geven nu met Pasen. Een taartje, paashaas van chocolade, tulband of iets anders, het geeft zeker voldoening.''

Patisserie Leek, Breestraat 7 in Beverwijk. Tel: 0251-223157, www.gebakislekker.nl, zie ook Facebookpagina Patisserie Leek.

Afbeelding