Wethouder van Heemskerk krijgt eerste gratis video-energiebespaaradvies

HEEMSKERK - De gemeente Heemskerk vindt het belangrijk om huiseigenaren op weg te helpen met energiebesparing. Daarom loopt al de zonnepanelenactie. Nu is er door wethouder Duurzaamheid Gaatze de Vries ook een project opgezet waardoor elke huiseigenaar in Heemskerk een gratis energiebespaar-advies kan krijgen.

Speciaal opgeleide vrijwilligers van EcoHeemskerk

Speciaal opgeleide vrijwilligers van EcoHeemskerk, Energiecoaches geheten, geven zo’n advies. Er wordt dan met hulp van een computerprogramma besproken welke eerste stappen je kunt zetten bij de verduurzaming van je woning.

Kosten

Ook krijg je een indruk van wat de kosten van die stappen zijn. Vanwege de corona-maatregelen gaat dit nu via videobellen en het duurt ongeveer een halfuur. Je krijgt aan het einde ook een schriftelijke rapportage.

Gratis doos

Verder ontvang je een gratis doos met eenvoudige energiebesparende zaken zoals tochtstrips en radiatorfolie.

Wethouder Schoorl noemde deze vorm van energie-advies via videobellen een prima initiatief

Recent nam wethouder Aad Schoorl als eerste deel aan zo’n video-gesprek. In 25 vragen werden zaken doorgenomen als z’n huidige energiegebruik, welke energiebesparende maatregelen hij al had genomen in zijn huis en wat z’n verbouwplannen zijn. Het eindadvies was duidelijk voor zijn huis: vooral vloer- en gevelisolatie gaan aanbrengen. Dat zou zijn gasgebruik welhaast kunnen halveren!

Na afloop zei de wethouder dat hij het een prettig en waardevol gesprek had gevonden.

Verduurzaming

Hij noemde deze vorm van energie-advies via videobellen dan ook een prima initiatief, dat volgens hem mensen gemakkelijk een stap naar verduurzaming van het eigen huis laat zetten.

Er wordt verwacht dat in de loop van dit jaar meer dan vijfhonderd Heemskerkers van dit gratis aanbod gebruik gaan maken.

EcoHeemskerk

EcoHeemskerk is de coöperatieve vereniging voor duurzame energie. U kunt zich als huiseigenaar opgeven voor het gratis energiebespaar-advies via hun website: www.ecoheemskerk.nl/videospeedscan/