De klokken zullen zaterdagavond luiden.
De klokken zullen zaterdagavond luiden. (Foto: Aangeleverd)

Muziek verbindt: Het carillon van de Agathakerk speelt verzoeknummers

BEVERWIJK - We zijn het er ons niet altijd van bewust. Het is zo gewoon, maar misschien valt u deze dagen wel op als u in de buurt van de kerk woont en met dit mooie weer buiten zit of door Beverwijk fietst of loopt: Het carillon van de H. Agathakerk, bespeeld en geprogrammeerd door beiaardier Gerda Peters, laat in deze Goede Week waarin het leven en sterven van Jezus wordt herdacht gepaste muziek horen. Tot en met Paaszaterdag kunt u afwisselend stukken uit Jesus Christ Superstar en de Mattheus Passion beluisteren.

De kerken in Beverwijk en Wijk aan Zee zijn gesloten, dit wordt door iedereen node gemist.

De kerk zal leeg zijn…maar de klokken zullen zaterdagavond worden geluid

In de Agathakerk worden zaterdagavond in een besloten Paaswakeviering de Paaskaarsen van de drie locaties; de Regina Caeli, St. Odulphus en de H. Agatha gewijd. De kerk zal leeg zijn…maar de klokken zullen zaterdagavond worden geluid om ieder op te roepen er in gedachten en gebeden bij aanwezig te zijn. Op Paasmorgen en de verdere week zullen de juichende klanken van de Paasmuziek op het carillon te horen zijn.

Gerda Peters

Zaterdagmiddag 18 april, van half twee tot half drie, zal beiaardier Gerda Peters weer in de Agathakerk het carillon bespelen, ook daar zal Paasmuziek klinken en zal ze o.a. “U zij de Glorie” spelen.

Muziek verbindt, dat merken we aan alles in deze moeilijke tijden. Daarom mag u, als u dat wilt, een verzoeknummer aanvragen. Zo mogelijk speelt ze die zaterdag op het carillon. Speciaal zal aan de bewoners van de omwonende verzorgingshuizen worden gevraagd hun wensen kenbaar te maken.

Bewoners van verzorgingshuizen wordt gevraagd hun wensen kenbaar te maken

Ook U kunt uw aanvraag doen door, vóór woensdag 16 april een mailtje te sturen naar secretariaateloy@planet.nl of een briefje door de bus van de Agathakerk aan de Breestraat 93. Ook het carillon van de Agathakerk verbindt..