Het ontwerp van het stationsplein korte termijn.
Het ontwerp van het stationsplein korte termijn. ((Foto: https://station.heemskerk.nl/projectinformatie))

Heemskerk: gebied rondom stationsplein in nieuw jasje

HEEMSKERK - De gemeente Heemskerk wil het gebied rondom het station Heemskerk herontwikkelen. ‘’Voor de korte termijn willen we de pleinen aan beide kanten van het station anders inrichten. Voor de lange termijn willen we woningen bouwen en een tunnel aanleggen onder het spoor voor voetgangers en fietsers’’, aldus de gemeente.

Bewoners kunnen nu reageren op het ontwerp

De eerste stap is een ontwerp voor het aanpassen van het stationsplein aan de kant van de supermarkt. Dit ontwerp is klaar. Inwoners kunnen daar tot en met maandag 21 september op reageren.

‘We hebben een ontwerp voor het stationsplein aan de kant van de supermarkt’

In dit ontwerp is het stationsplein groter gemaakt. Het plein krijgt een ruimere en beter herkenbare toegang naar het station. ‘’We verplaatsen daarvoor de keerlus en laten vier parkeerplaatsen vervallen. Op het plein komen bankjes, bomen, verlichting en groen. Ook komen er extra fietsklemmen. Voordat wij dit ontwerp definitief vaststellen en gaan uitvoeren horen wij graag uw mening. U vindt het ontwerp op de website http://station.heemskerk.nl. Hier vindt u ook informatie over hoe u kunt reageren’’, aldus de gemeente.

Dit ontwerp is nog niet af. In het ontwerp staan onder meer extra parkeerplaatsen aan de noordkant van het bestaande plein. ‘’Om dit uit te voeren moeten we een deel van de bestaande spoorsloot dempen. Daarvoor moeten we eerst overleggen met het Hoogheemraadschap Noordhollands Noorderkwartier. Zodra ook dit ontwerp klaar is nodigen we u uit om uw mening te geven.’’

De uitwerking van deze plannen duurt langer. Om omwonenden en andere belanghebbenden hierbij te betrekken richt de gemeente een klankbordgroep op. Meer info: http://station.heemskerk.nl