De Poolse organist Urbaniak.
De Poolse organist Urbaniak. Foto: Aangeleverd

Poolse organist Urbaniak in Grote Kerk

BEVERWIJK - Op vrijdag 4 september 2020 geeft de Poolse organist Krzysztof Urbaniak een extra orgelconcert op het historische Christiaan Müller orgel (1756) in de Grote Kerk van Beverwijk. Urbaniak is organist en musicoloog, en promoveerde in 2012 aan het conservatorium van Kraków.

Momenteel is hij universitair hoofddocent orgel aan de conservatoria van Lódz and Kraków. Hij won talrijke prijzen op diverse concoursen, zoals de eerste prijs op het Arp Schnitger Orgel Concours in Bremen (2010). Sinds 2013 is hij Artist in Residence aan de Artur Rubinstein Philharmonic Hall in Lódz.

Urbaniak is artistiek directeur van het orgelfestival van het historische Andreas Hildebrandt orgel (1719) in Paslek en orgeladviseur aan het ministerie van cultuur en nationaal erfgoed van Polen. In 2019 maakte Urbaniak zeer veel indruk met zijn concerten tijdens het Internationale Orgelfestival Holland in Alkmaar. Op het programma werken van Buxtehude, Siefert, Mohrheim, Gronau en Bach (de beroemde Passacaglia in c).

Grote Kerk van Beverwijk, Kerkstraat 37a, 1941 GC Beverwijk. Aanvang concert vrijdag 4 september om 20.00 uur. Toegangsprijs: € 8,00 p.p. Wilt u dit concert bijwonen, dat kan door u aan te melden via het volgende e mail adres: hanskelder@pknbeverwijk.nl.


Afbeelding