Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Grote Tekendag Heemskerk op 19 september

HEEMSKERK - Stichting Heel Heemskerk Tekent organiseert ook dit jaar weer de Grote Tekendag in september 2020 naar een voorbeeld uit Groot Brittannië, The Big Draw! Mensen samen laten tekenen en kennis maken met elkaar, voor alle inwoners van Heemskerk en (net) erbuiten.

Dit jaar wordt op zaterdag 19 september van 13.00 tot 16.00 uur voor een tweede keer het Centrum van Heemskerk omgetoverd in een tekenfestival voor jong en oud, ervaren en onervaren creatieve inwoners. En uiteraard COVID-19 proof.

Op drie locaties worden betaalde Masterclasses met lunch georganiseerd, ter waarde van 25 euro, waar in anderhalf uur tijd een kunstwerk kan worden gemaakt onder begeleiding van kunstenaars Rien Doorn, Yvonne Zomerdijk en Lars de Ruyter.

Je krijgt uitleg en gaat na een heerlijke lunch aan het werk! Deelname is voor iedereen die graag tekent, wat uitdaging zoekt, maar ook voor mensen die nog nooit getekend hebben. Iedereen kan op eigen niveau meedoen. Samen tekenen is het doel.

Deze workshops zullen bij Van Ruijsdael, Goed voor Elkaar en Het Dorrup plaatsvinden. Zij zorgen dan ook voor de inwendige mens. Graag van tevoren aanmelden d.m.v. inschrijfformulier op de site www.heelheemskerktekent.nl.

Voor de jeugd is er de gratis workshop: “Planeet Spuiten” van de mannen van graffiti collectief Spatzuiver. Met behulp van simpele technieken maak je een heelal landschap waar je verstelt van zult staan. Op Burgemeester Nielenplein zal deze activiteit plaatsvinden en kun je, zolang er op dat moment plek is, aansluiten om mee te doen.

Er is een teken-puzzeltocht voor de jeugd, deze start in de Dorpskerk en bij inleveren van het resultaat wacht er een ijsje. Daarnaast geven Annelies Aardenburg, Esther Kroon en Nanneke Bastiaan diverse gratis workshops in en om de Dorpskerk. En verspreid door het gehele centrum, zullen vele andere kunstenaars en tekenaars hun kunsten buiten vertonen. Dus het weer mag dit jaar geen spelbreker zijn.

Dit alles is mogelijk gemaakt door gemeente Heemskerk, het Cultuurhuis Heemskerk en TATA Steel. Er valt dan nog veel meer te beleven, maar daarvoor kunt U terecht op de website van Heel Heemskerk Tekent: www.heelheemskerktekent.nl. Zie ook Facebook- of instagrampagina:

facebook.com/heelheemskerktekent/        @grote_tekendag_heemskerk