Afbeelding
Foto: Aangeleverd

SPA zoekt enthousiaste taalbegeleiders

HEEMSKERK/BEVERWIJK - Bent u op zoek naar een inspirerende en kleurrijke uitdaging? Als u vrijwilliger wilt worden en anderstalige oud-/nieuwkomers wilt helpen met de Nederlandse taal, dan bent u welkom bij Stichting Participatie Anderstaligen (SPA).

''Bel of mail ons vandaag dan nog. Wij hebben u hard nodig! Kennis van de Nederlandse taal op een gemiddeld niveau is voldoende om u als vrijwilliger bij SPA aan te melden'', aldus SPA.

SPA is een vrijwilligersorganisatie in Heemskerk en Beverwijk die anderstalige oud-/nieuwkomers helpt de Nederlandse taal en cultuur te leren. De taalbegeleiders zetten zich in om zelfstandig of in samenwerking met andere organisaties zoals Stichting Welschap en Stichting Welzijn anderstaligen te helpen.

''We onderscheiden hierin: individuele taalondersteuning, groepstaallessen op meerdere basisscholen voor de anderstalige ouders van de kinderen en groeps-gebonden taalactiviteiten, zoals de zes ‘taalcarrousels’ in de regio en de leesgroepen voor anderstaligen in de bibliotheek.''

''In deze veranderende tijden zijn wij daarom op zoek naar een aantal enthousiaste nieuwe vrijwilligers! Spreekt dit u aan? Mogen we een beroep op u doen? Bij alle activiteiten volgen wij vanzelfsprekend strikt de Covid-19 regels van het RIVM en nemen geen enkel gezondheidsrisico.''

Er is wekelijks een taalontmoeting van bijvoorbeeld 2 uur met een anderstalige bij u in de buurt. Ondersteuning van Esther Tromp, de coördinator van SPA, die zorgt voor een goede ‘match’ tussen u en de anderstalige. Zij onderhoudt regelmatig contact, informeert u over het gebruikte taalmateriaal en kan antwoord geven op al uw vragen. U staat er dus niet alleen voor.

Info: via info@spa-ijmond.nl of bel Esther: 06-44 30 22 25 voor meer info. Zie ook: www.spa-ijmond.nl.