Simone van Wagtendonk.
Simone van Wagtendonk. Foto: Aangeleverd

Simone van Wagtendonk 40 jaar danslerares

BEVERWIJK - Simone van Wagtendonk viert dit jaar haar 40 jarig jubileum als danslerares. Ze heeft inmiddels 40 jaar lang vol enthousiasme en met veel plezier, samen met haar man Sylvo, danslessen verzorgd. Een mijlpaal die zij samen hebben bereikt en waar ze met veel plezier op terugkijken.

Dit wordt het laatste dansseizoen bij La Passe

Danscentrum La Passe is uitgegroeid tot een begrip in de regio en ver daarbuiten maar ondanks het succes en het enthousiasme komt het eind nu in zicht. Vanaf 13 september begint het echtpaar aan hun laatste dansseizoen aan de Kingsford Smithstraat 106 te Beverwijk.

Dit jaar zit Simone 40-jarig jaar in het dansvak. Veertig jaar (!) danslerares, ze wilden dit natuurlijk groots vieren maar helaas heeft het Covid-19 virus daar een stokje voor gestoken. Toch gaan ze er een feestelijk dansseizoen van maken met al hun lieve en gezellige leerlingen

Eerste dansles

1976 was het jaar dat Simone zelf haar eerste dansles kreeg. Al snel was ze erg enthousiast over het stijldansen en samen met Sylvo, die ze ontmoette tijdens de danslessen, zwierde ze jarenlang samen over de dansvloer. In 1980 maakte Simone de overstap naar een andere dansschool waar ze als assistent-danslerares ging werken. Meteen startte ze ook met de opleiding om haar diploma als danslerares te behalen. Sylvo volgde al snel en samen waren ze niet meer van de dansvloer af te slaan.
.

Op eigen benen dansen

In 1985 begonnen Simone en Sylvo hun avontuur. Ze schreven zich in bij de Kamer van Koophandel en er werden vanaf dat moment danslessen gegeven onder de naam Dansschool La Passe. Eerst in diverse zalen en vanaf 1988 gingen Simone en Sylvo naast hun fulltime baan zeven avonden per week, met veel plezier en enthousiasme, de danslessen aan de Kingsford Smithstraat 106 te Beverwijk verzorgen. La Passe groeide in de jaren uit tot een begrip in de regio en ver daarbuiten. Tot aan het moment van sluiting vanwege Corona werd er nog zeven dagen per week dansles gegeven. Vanaf 13 september gaat dat ook weer gebeuren als alles goed blijft gaan. Toch gaat er wel wat veranderen. Natuurlijk volgen Simone en Sylvo de richtlijnen van het RIVM en hanteren zijn het protocol van Dansondernemers.NL dat speciaal voor de dansbranche is opgesteld. Maar dat is niet de enige verandering.

Na 34 mooie en fijne jaren danslessen verzorgen in Beverwijk met als hoogtepunt het 40 jarig jubileum van Simone als danslerares, gaan zij per 1 juli 2021 plaatsmaken voor woningbouw op de plek van het danscentrum.

Einde van een begrip in de regio Beverwijk

Na lang wikken en wegen hebben Simone en Sylvo besloten hun pand te verkopen. Ze vinden het zeker jammer dat ze niet nog jaren door kunnen met lesgeven maar kijkend naar de toekomst was dit de beste keuze om te maken. Of ze helemaal gaan stoppen valt nog te bezien want ze zullen zeker gaan kijken of ze ergens in de buurt een zaal kunnen vinden waar ze nog een aantal lessen kunnen blijven geven.

Feestelijke afsluiting

Simone en Sylvo hopen dat dit feestelijke seizoen tot en met april 2021 aan de Kingsford Smithstraat 106 te Beverwijk samen met hun leerlingen een feestelijke afsluiting van een mooie periode wordt.

Voor meer informatie over de danslessen kunt u terecht op de website lapasse.com