Het team binnen het Gezondheidscentrum Wijkerbaan.
Het team binnen het Gezondheidscentrum Wijkerbaan. (Foto: Aangeleverd)

Revalidatietraject COVID-19 patiënten in Gezondheidscentrum Wijkerbaan

BEVERWIJK - Deze week lanceert een multidisciplinair team binnen het Gezondheidscentrum Wijkerbaan een revalidatietraject voor cliënten die na besmetting met het coronavirus moeten revalideren. Het team bestaat uit een multi-disciplinair team, namelijk fysiotherapie, ergotherapie, diëtietiek, orthopedagogie en psychologie.

De basis van het programma is ontwikkeld binnen het REACH-netwerk. De revalidant start met een uitgebreide screening en intake bij de fysiotherapeut en van hieruit wordt besloten welke disciplines er betrokken zullen worden binnen het revalidatietraject. Gedurende het traject vindt er meermaals overleg plaats tussen de verschillende zorgverleners en worden de behandelingen optimaal op elkaar afgestemd.

Er wordt zowel aandacht besteedt aan de fysieke, als aan de mentale revalidatie na een corona infectie. Uit de vele ervaringen is inmiddels namelijk duidelijk geworden dat de mentale gevolgen na een corona infectie, enorme impact op de patiënt hebben. Naar mate een IC-opname langer duurt, worden deze gevolgen alsmaar groter. Na ontslag uit het ziekenhuis zal veelal in eerste instantie het programma aan huis of op afstand starten. Nadat een patiënt twee weken vrij is van bekende symptomen, kan er gestart worden met behandeling in ons gezondheidscentrum. Voor patiënten die niet zijn opgenomen en toch moeten revalideren, geldt dit ook. De mantelzorger zal indien gewenst, ook in het traject worden betrokken.

De deelnemende zorgverleners zijn: Robin Bremer en Claudia Fijnvandraat (beiden fysiotherapeut bij Interfysio Lijfstijlcentrum), Frida Bijman (ergotherapeut), Kim Zwakman (diëtist), Janneke Hommes (orthopedagoog) en Lauren Bosman (psycholoog).

Vergoedingen:

Het programma wordt grotendeels, of geheel vergoed vanuit de basis- of aanvullende verzekering en zal in sommige gevallen aanspraak maken op het eigen risico. Meer informatie hierover vindt u op onze website.

Het protocol en de aanvullende informatie zijn inmiddels gecommuniceerd met het Rode Kruis Ziekenhuis, de huisartsen in de regio Midden Kennemerland en Heliomare Revalidatiecentrum. De benodigde verwijzingen worden verkregen via uw behandelend huisarts of specialist.

Meer informatie over het programma is te vinden op: http://www.interfysio.nl. Telefonisch is het gezondheidscentrum te bereiken op: 0251-292907.