Op moederdag is er een Partytent gezet.
Op moederdag is er een Partytent gezet. (Foto: Aangeleverd)

Gouden Dagen, moederdag en 75 jaar Bevrijding

HEEMSKERK - Gouden Dagen, het landelijke goede doel voor ouderen, speelt in op de behoeften van ouderen waarbij het doel, eenzaamheid onder ouderen voorkomen, centraal staat.

Zeker in deze bizarre tijd met de coronavirus wil Gouden Dagen graag helpen om ouderen contact te laten hebben met familie en dierbaren. De locatie Meerstate wilde heel graag een plek hebben waar bewoners met familie kunnen “raambellen”; elkaar even zien en spreken op veilige afstand. Party Support gaf de oplossing en plaatste afgelopen vrijdag een tent bij Meerstate met een plastic scheidingswand in de tent. Bewoner aan de ene kant, familie aan de andere kant.

Moederdag vieren op 10 mei

Zondag 10 mei kunnen de bewoners van Westerheem toch een beetje moederdag vieren met hun familie. Party Support zal twee partytenten plaatsen bij de ramen waardoor 32 bewoners even kort kunnen “raambellen” met familie en dierbaren.

Partytent

Zowel de tent bij Meerstate als de twee partytenten bij Westerheem wordt voor Gouden Dagen gesponsord door Party Support.

75 Jaar Bevrijding

Dit jaar, 75 jaar Bevrijding. We zouden dit uitbundig moeten vieren. Maar nu door de moeilijke Coronacrisis is een viering niet mogelijk. Vreemd hoe het kan lopen. 75 Jaar geleden werd de bevrijding gevierd, terwijl we nu niet kunnen doen wat we graag willen doen door het coronavirus.

Bevrijdingsdag konden we niet met elkaar vieren, maar de herinneringen en verhalen zijn er natuurlijk genoeg. Via deze weg wil ik u uitnodigen om uw verhaal/herinnering op papier te zetten. Dit kan t/m 30 juni a.s. Welke herinneringen roept dit bij u op? Als u toentertijd nog te klein was om er bewust bij te zijn, heeft u wellicht van uw ouders of anderen verhalen gehoord waar wij benieuwd naar zijn.

Wij willen op deze manier de herinneringen bundelen om zo met elkaar toch terug te denken en de bevrijding van 75 jaar met elkaar, op afstand, te vieren. Wanneer wij voldoende inzendingen krijgen willen we er een boekje van maken om deze herinneringen niet verloren te laten gaan. Uiteraard ontvangt u van ons een exemplaar. U kunt uw tekst sturen naar Jolanda van Dam, Gouden Dagen Heemskerk, Westerheem 90, 1964 EJ Heemskerk of via de mail: j.vandam@vivazorggroep.nl. Wij zien uw verhaal met belangstelling tegemoet.

Afbeelding