Ambulance-icoon André van der Zande.
Ambulance-icoon André van der Zande. (Foto: Aangeleverd)

Anderhalvemeter-afscheid van Ambulance-icoon

HEEMSKERK - Op 1 mei hebben de collega's van Witte Kruis Ambulancezorg Velsen/ Heemskerk op passende wijze afscheid genomen van hun collega André van der Zande die met pensioen gaat.

André is ruim 31 jaar actief geweest als Ambulanceverpleegkundige in de regio Kennemerland en heeft in de loop der jaren bij heel wat mensen op zijn kenmerkende rustige wijze hulp verleend.

André van der Zande gaat na ruim 31 jaar met pensioen

Daarnaast heeft hij verschillende taken verricht binnen de ambulancedienst zoals instructeur en werkbegeleider van nieuwe collega's en als rapid responder op de ambulance motor, in de loop der jaren heeftAndré bijgedragen aan de ontwikkeling van de ambulancezorg in onze regio.

Niet mogelijk

Door de corona-maatregelen was een normaal afscheidsfeest niet mogelijk, om dit moment niet in stilte voorbij te laten gaan werd op 1 mei André thuis in Castricum verrast door een stoet met ambulances en collega's die hem informeel wilden bedanken voor alle jaren collegialiteit en vakmanschap. De zon brak door na een regenachtige ochtend en op gepaste anderhalvemeter-afstand werd een glas (fris) geheven buiten op straat.