Afbeelding

Samen

Zaterdagochtend was ik te gast bij Kees Pater in zijn programma ‘Welkom in het weekend’ op Heemskerk FM. Natuurlijk niet in de studio zelf, maar via de telefoon. Logisch want we moeten allemaal zoveel mogelijk thuis blijven, maar jammer is het wel. Wat mis ik toch dat gewone menselijke contact in deze tijd.

Wat mis ik toch dat gewone menselijke contact in deze tijd

Ik denk dat het u niet anders vergaat. Even langs, even een praatje, soms een arm om iemand heen. Dat gewone menselijke contact, wat kun je dat toch missen. Ondanks dat ik niet bij Kees in de studio was, hadden wij toch een fijn gesprek. Het viel ons beiden op hoe mensen in deze tijd veel meer oprecht geïnteresseerd in elkaar zijn.

Oudere mensen mogen geen bezoek ontvangen en hebben daar veel verdriet over

“Hoe gaat het met je”, wordt nu vaak aan elkaar gevraagd en dan wordt er ook doorgevraagd: “Gaat het echt goed?” En: “Red je het een beetje?” Mensen zijn echt heel lief en hartelijk voor elkaar. Dat hebben we ook verdraaid hard nodig, want het valt niet mee. Er wordt zoveel gevraagd van mensen. In de zorg en andere vitale beroepen wordt keihard gewerkt. Oudere mensen mogen geen bezoek ontvangen en hebben daar veel verdriet over. Jongeren kunnen niet samen chillen, sporten of feesten. Lieve mensen, ik leef met jullie mee. Houd vol, want er komen weer betere tijden. Alleen samen komen we hier doorheen.


Mieke Baltus

Burgemeester van Heemskerk

Burgemeester@heemskerk.nl