Brantjes Heemskerk.
Brantjes Heemskerk. (Foto: Aangeleverd)

Woningmarkt in beweging

REGIO - Op Koningsdag 2020 hangen we in heel Nederland vlag en wimpel uit voor de koning én voor elkaar. Voor één keer gaan we niet de straat op, maar blijven we in onze woning. En op deze ‘Woningsdag’ neemt u misschien een besluit over uw eigen woning.

Makelaars Brantjes in Heemskerk, Beverwijk, Assendelft, IJmuiden en Wormer denken graag mee

Gaat u een woning zoeken, en moet dat een koopwoning of een huurwoning zijn? Of wilt u juist verkopen, en hoe pakt u dat aan in deze tijd? De makelaars van de Brantjes-vestigingen in Heemskerk, Beverwijk, Assendelft, IJmuiden en Wormer denken graag mee. Over bezichtigingen, bijvoorbeeld. Veel kan digitaal in de voorbereiding op een fysiek bezoek. Bij een fysiek bezoek begeleiden de makelaars van Brantjes de gang van zaken, zodat dat veilig verloopt voor alle betrokkenen.

Anderhalve meter

Voorlopig moeten we er samen rekening mee houden dat het virus bij ons blijft. Niet alleen in de zorg, het vrachtvervoer, het onderwijs en andere vitale beroepen. Het gaat de héle samenleving aan. We zullen daarom samen de komende tijd vorm gaan geven aan de anderhalvemetersamenleving. Dat heeft ook invloed op de makelaardij, maar betekent niet dat de woningmarkt stil ligt.

Woningmarkt

Niemand weet precies hoe de toekomst er uit zal zien. Maar wat altijd blijft, is de noodzaak om ergens te wonen. Al lange tijd is de vraag naar woningen veel groter dan het aanbod. Er zijn niet genoeg woningen beschikbaar om aan de vraag te voldoen.

Verkoop gaat door

Daarom zal de woningmarkt in beweging blijven, ondanks het coronavirus. Misschien nemen aanstaande kopers even een time-out, om opnieuw te beoordelen hoe ze ervoor staan. Wat kan wel, en wat kan niet? Als die vraag is beantwoord, gaan ze door met hun zoektocht. Want de druk op de woningmarkt is voorlopig nog niet opgelost. Dat geldt voor bestaande bouw en nieuwbouw, voor koop en huur.

Uw huis te koop?

Bent u van plan om uw huis te verkopen? Bespreek de mogelijkheden met de makelaar. Natuurlijk wilt u eerst weten wat uw woning waard is. Een vrijblijvende manier om daar achter te komen, is de waardebepaling via Brantjes Makelaars. Wie de voucher in deze krant invult en instuurt, weet binnenkort, zonder verplichtingen, de waarde van zijn woning.

Brantjes Beverwijk.