Museum Kranenburgh, tuinzijde.
Museum Kranenburgh, tuinzijde. Foto Luuk Kramer

Museum Kranenburgh opent 2 juni

BERGEN - De kunst van Aat Veldhoen wacht er nog geduldig aan de muren en de beeldentuin is groener dan ooit: Museum Kranenburgh opent vanaf dinsdag 2 juni weer zijn deuren voor het publiek.

Wel een online kaartje nodig

Nu de coronamaatregelen zijn versoepeld, grijpt het museum - en op veler verzoek - zijn kans om iedereen nog een paar weken te laten genieten van de tentoonstelling Aat Veldhoen – Levenskunst (t/m 28 juni 2020).

Lucht

Vanaf 8 juli kan de bezoeker in Kranenburgh helemaal op adem komen bij de tentoonstelling 'Lucht' die is samengesteld door gastcurator Colin Huizing en waarin het fascinerende en kostbare fenomeen lucht wordt gepresenteerd door een internationaal gezelschap van hedendaagse kunstenaars (t/m november 2020). Op dit moment neemt het museum alle maatregelen die nodig zijn om het publiek straks gedoseerd en veilig te kunnen ontvangen, helemaal volgens het protocol dat geldt voor musea. Met véél ruimte per persoon, met online kaartverkoop, duidelijke routing en overal handgels is iedereen straks verzekerd van een mooi en veilig museumbezoek.

Kaartjes reserveren

Een bezoek aan Kranenburgh is vanaf 2 juni alleen mogelijk met een van te voren online gekocht kaartje. Bezoekers kopen straks via de website van het museum kaartjes voor een specifieke datum en dagdeel. Voor kinderen en houders van de Museumkaart of bijvoorbeeld Rembrandtpas wordt een 0 euro-kaartje aangeboden.

Café, shop en Kunstuitleen

Kranenburgh wil zo gastvrij mogelijk zijn en stelt zodra toegestaan zijn café en terras weer open voor het publiek. Ook dit gebeurt volgens het protocol 'Veilige en verantwoorde heropening van musea' van de Nederlandse Museumvereniging. Met bijvoorbeeld take-away heerlijks en, wie weet, zelfs picknickmanden. De museumshop en Kunstuitleen Kranenburgh zijn vanaf 2 juni ook weer open. Wie kunst wil terugbrengen bij de Kunstuitleen wordt verzocht hiertoe een afspraak te maken via kunstuitleen@kranenburgh.nl.

Museum Het Sterkenhuis

Historisch Museum Het Sterkenhuis in Bergen blijft deze zomer gesloten.

De geplande tentoonstelling ‘Bergen bezet en bevrijd’ wordt uitgesteld tot 2021, wanneer er ook landelijk veel aandacht zal zijn voor de bevrijding van Nederland 75 jaar geleden.

Beeldentuin Kranenburgh met werk Pauline Eecen.
Tentoonstelling Aat Veldhoen – Levenskunst.